DOLAR 32,4855
EURO 34,6
ALTIN 2480,957
BIST 9544,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İtalya’da eğitim almak isteyenler “INTCAS İtalya Günleri”nde buluşacak

    İtalya’da eğitim almak isteyenler “INTCAS İtalya Günleri”nde buluşacak
    14.11.2018
    A+
    A-

    Almaya, İngiltere ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri yurtdışında kaliteli bir eğitim almak isteyenlerin tercihi olagelse de özellikle son dönemde bunların arasına katılan İtalya, eğitim kalitesi ve öğrencilere sunduğu avantajlarla dikkat çekmeye başladı. Dünya sıralamasına giren ve Türk öğrencilere de birçok fırsat sunan İtalyan üniversitelerine son zamanlarda rağbet oldukça arttı.

    Global tecrübesi ve alanında derin bilgiye sahip uzman eğitim danışmanlarıyla yakın zaman önce Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan INTCAS, sunduğu kaliteli eğitimi, öğrenci değişim programları, tarihi ve eşsiz kültürel ortamı ile dikkat çeken ve son dönemde popülerliğini artıran İtalya’da eğitim almak isteyenlere gerekli tüm bilgileri “INTCAS İtalya Günleri” etkinliğinde ücretsiz olarak aktaracak.

    17 Kasım Cumartesi günü 13:00 – 14:00 saatleri arasında Bağdat Caddesi’ndeki Öğrenci Destek Merkezi’nde düzenlenecek “INTCAS İtalya Günleri” etkinliğinde İtalya’da üniversite eğitimi almak isteyenlere; başvuru süreci, okul ve bölüm tercihleri, karşılaşılabilecek zorluklar, elde edilecek avantajlar, kazanılacak fırsatlar, ülke kültürü ve doğası gibi merak edilen tüm noktalar hakkında bilgi verilecek.

    İtalya’nın özellikle Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Moda ve Sanat gibi bölümlerde eğitim almak isteyenler tarafından daha çok tercih edildiğini aktaran INTCAS Türkiye Genel Müdürü Tanju Zerrin, Milano, Roma, Torino, Venedik gibi şehirlerin öğrencilere bölüm ve okul tercihlerinde zengin alternatifler sunduğunu aktardı. İtalya’da eğitim ücretlerinin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında oldukça makul olduğunu da ifade eden Zerrin, üniversiteden üniversiteye ya da bölümden bölüme değişiklik göstermekle birlikte bir öğrencinin yıllık eğitim ücretinin 1500 ile 4000 Euro arasında olduğunu söyledi.

    “Örneğin; Cattolica Avrupa’nın en büyük özel üniversitesi ve özellikle tıp, hukuk, işletme ve psikoloji bölümleri dünyada en iyiler listesinde. Politecnico di Milano, İtalya’nın en iyi teknik üniversitesi ve İngilizce programlar sunabiliyor. Bocconi özellikle ekonomi ve işletme alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden kabul ediliyor. NABA ise en iyi tasım okullarından biridir ve Istituto Marangoni moda ve tasım okullarının öncüsü.” diyen Tanju Zerrin, İtalya’nın öğrencilere sunduğu fırsatlar, üniversite ve bölüm alternatifleri, başvuru ve kabul süreçleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin 17 Kasım’da saat 13:00’te INTCAS’ın Bağdat Caddesi’ndeki Öğrenci Destek Merkezi’nde düzenlenecek ücretsiz “INTCAS İtalya Günleri” etkinliğinde tüm sorularına yanıt bulacağını aktardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.