DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İtalyan Mutfağı’na glütensiz lezzetler – La Mia Luce

    İtalyan Mutfağı’na glütensiz lezzetler – La Mia Luce
    12.03.2018
    A+
    A-

    Son zamanlarda yeni bir beslenme akımı olarak karşımıza çıkan glütensiz beslenme, Çölyak hastalarının zorunlu tercihi olurken, sağlıklı yaşamak ve kilo vermek isteyenler tarafından da rağbet görmeye devam ediyor. Hastalığı gereği glütensiz beslenmek zorunda kalan Çölyak hastalarının yanı sıra sağlığı için glüten tüketmemeyi tercih edenler de dışarıda kendilerine uygun yiyecekler bulmakta zorlanıyor. Anadolu Yakası’nın Ödüllü İtalyan Restoranı La Mia Luce, mutfağına ekleyeceği glütensiz lezzetleri ile bu soruna çözüm olmayı hedefliyor.

    Glüten hassasiyeti olan Çölyak hastaları dışında sağlıklı yaşamak ve zayıflamak isteyenlerin de son zamanlarda beslenme alışkanlığı haline gelen glütensiz beslenme, kısa sürede birçok kişi tarafından tercih edilmeye başladı. Diyet listelerinden sağlık programlarına, market raflarından yemek kitaplarına kadar etkisi hızla yayılan bu akım, çoğu kişiyi menüsünde ‘’glütensiz yemek bulunduran’’ restoran arayışına soktu.

    Yemeklerde iştah açıcı bir etkisi olduğu bilinen glüten; yulaf, çavdar, arpa, ekmek, kek, makarna, buğday gibi tahıl grubuna giren birçok gıda içerisinde yer alıyor. Bu gıdalara kattığı lezzet ile damak tadına uygun ve sağlıklı görünen glüten Çölyak hastaları için büyük risk taşıyor. Glüten hassasiyeti yüksek olan bireylerde hemen hemen her yaşta ortaya çıkabilen bir hastalık olan Çölyak hastalığı, beslenmeye dikkat edilmediği takdirde bağışıklık sisteminde de çeşitli sorunlar doğuruyor.

    Çölyak hastalarının yanı sıra sağlığı için glüten tüketmemeyi tercih edenler de dışarıda kendilerine uygun yiyecekler bulmakta zorlanıyor. Gidilen birçok restoranda yoğun glüten içeren alternatifsiz gıdaların yer alması hem Çölyak hastaları hem de bu gruplar için büyük sorun teşkil ediyor.

    İtalyan Mutfağı’nda Glütensiz Beslenme Dönemi Başlıyor

    Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden misafirleri için İtalyan mutfağına yeni bir soluk getirecek olan İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilen La Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal : “Glütensiz beslenmeyi tercih eden misafirlerimiz için uzman desteği alarak deneyimli şeflerimiz eşliğinde glüten içermeyen İtalyan yemeklerine menümüzde yer vereye karar verdik. Özellikle İtalyan Mutfağı’nın favori lezzetleri arasında yer alan pizza ve makarnaları glütensiz şekilde sunarak memnun ayrılmaları sağlayacağız. ‘’

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.