DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İtalyan Ticaret Odası, İtalyan Mutfağı’nı “Fellini, Armani  ve  Rossini” ile tanıttı

    İtalyan Ticaret Odası, İtalyan Mutfağı’nı “Fellini, Armani  ve  Rossini” ile tanıttı
    25.11.2018
    A+
    A-

    Türkiye ve İtalya arasında ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için, 130 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren İtalyan Ticaret Odası; İtalyan gastronomi kültürünün tüm dünyada eş zamanlı tanıtımı amacıyla her yıl düzenlenen “İtalyan Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında,ünlü İtalyan Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özel menü ile bir öğle yemeği düzenledi.

    Yemeğe; İtalya İstanbul Konsolosu Gabriele Ingrosso, İtalyan Ticaret Odası Başkanı ve Bell Holding CEO’su Livio Manzini ve İtalyan Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

    İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini toplantıda yaptığı konuşmada, İtalyan Mutfağı’nın başarısının; sinemada,müzikte olduğu gibi “tutku” olduğunu, dünyada yemekleri bir sanat gibi sunan tüm İtalyan Şeflerin de birer elçi olduğunu belirtti. Manzini konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, İtalyan Mutfağı Haftası aynı anda 105 ülkede, 19-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. İtalyan Dışişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğin amacı, İtalyan Mutfağı’nı ve kültürünü Türkiye’de tanıtmak ve ticareti desteklemek. “ 

    Ünlü Yönetmen Fellini, Ünlü Modacı Armani, Ünlü Opera Bestecisi Rossini’nin gözde yemekleri

    Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özel menüde; dünyaca ünlü modacı Giorgio Armani’nin en sevdiği yemek “Spaghetti alla Bisanzio” (domates soslu, mozarella peynirli ve fesleğenli spagetti), İtalyan Opera Bestecisi Gioacchino Rossini’nin adını da taşıyan gözde et yemeği“Filetto alla Rossini” ve sinema dünyasının dehalarından yönetmen Federico Fellini’nin favorisi “zuppa inglese” (tiramisu türevi) yer aldı.

    İtalyan Mutfağı Haftası çerçevesindeki tüm tanıtım etkinliklerinin ortak noktası; özgün gelenekler ve yüksek kaliteli ürünlere dayalı İtalyan gastronomisinin tanıtımının yanı sıra; İtalya’nın dünyada adından söz ettiren; sanat, müzik, sinema, ticaret, bilim ve tasarım alanlarında da organizasyonlar gerçekleştirmek.

     İtalyan Ticaret Odası Hakkında:

    Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası 1885 yılında Türk ve İtalyan işadamlarınca kurulmuş ve Merkezi İstanbul’da olmakla beraber Ankara Büyükelçiliği’nde de şubesi bulunmaktadır.1973 yılında İtalyan Hükümeti tarafından resmi olarak tanınmıştır. İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ilşkileri geliştirmek ve güçlendirmeye yönelik sayısız faaliyetler gerçekleştirmektedir. Oda bu iki pazarda ticari ilişkilere başlamak ya da güçlendirmek isteyen şirket ve kurumları desteklemektedir. Odanın 650’nin  üzerinde aktif üyesi bulunmaktadır. 

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.