DOLAR 32,4897
EURO 34,7988
ALTIN 2492,167
BIST 9550,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İTÜ Çekirdek yeni dönem girişimcilerini bekliyor

    İTÜ Çekirdek yeni dönem girişimcilerini bekliyor
    13.02.2018
    A+
    A-

    İTÜ ARI Teknokent bünyesinde altı yıldır faaliyetlerini sürdüren ve bugüne kadar katılan girişimcilerin 50 milyon TL’yi aşan yatırım aldığı Türkiye’nin en önemli girişimcilik programlarından İTÜ Çekirdek’in 2018 başvuruları başladı. Teknolojik, yenilikçi iş fikirlerine sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimciler ve startuplar için en doğru adres olan İTÜ Çekirdek’e girişimciler; otomotiv, fintech, insurtech, sağlık, IoT ve platform gibi teknoloji alanlarında başvuru yapabiliyor. İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimcilerden ticarileşebilir bir fikri veya ürünü olması bekleniyor. Girişimcilere açık ofis, girişimcilik eğitimi, altyapı desteği, 250’yi aşkın gönüllü mentor ile görüşme fırsatı ve yatırımcı buluşmaları gibi yatırım, satış, mentorluk ve network alanlarında destek sunuluyor. İTÜ Çekirdek bu yıl ayrıca kurumsallar ile yaptığı anlaşmalar doğrultusunda girişimcilere “ilk müşteri” deneyimini yaşatmayı da hedefliyor.

    Geçtiğimiz altı yılda ülke genelinde bin 150 girişim ve 3 bin 450 girişimciye destek veren İTÜ Çekirdek’te bugüne kadar 175’den fazla firma şirketleşme başarısı göstererek, ticari hayatlarına başladı. İstanbul Sanayi Odası, Otomobil İhracatçıları Birliği, ING Bank ve Elginkan Vakfı’nın da aralarında bulunduğu İTÜ Çekirdek’in 40’ı aşkın paydaşı ise Türkiye’nin geleceği için girişimcilere destek vermeyi bekliyor.

    Sadece 2017 yılında 10 binden fazla başvurunun geldiği İTÜ Çekirdek’in final etkinliği Big Bang Startup Challenge’da girişimlerini sahneleyen 20 finalist ve yatırımcı ilgisi çeken bazı yarı finalist gruplar, ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte tam 17 milyon TL’lik hibe ve yatırımlardan pay aldı. Bu yıl da İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler 17 milyon TL’yi aşan ödül ve yatırımdan pay almak adına çalışmalarını yürütecek.

    Teknolojiye dayalı ürün ve hizmete dönüşebilir girişimi olan her yaştan girişimci, İTÜ Çekirdek’te yerini almak için itucekirdek. com internet sitesi üzerinden başvurusunu gerçekleştirebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.