DOLAR 32,5906
EURO 34,8542
ALTIN 2507,944
BIST 9682,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jerfi Aji’ye İtalya’dan ödül

    İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jerfi Aji’ye İtalya’dan ödül
    10.02.2019
    A+
    A-

    İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) Öğretim Üyesi ve konser piyanisti Jerfi Aji, İtalya’da düzenlenen piyano yarışmasından ödülle döndü. Doç. Dr. Jerfi Aji, İtalya’nın önde gelen plak şirketlerinden Vermeer etiketi için kayıt yapacak ve basılan CD’nin dünya çapında dağıtımı yapılacak.

    Konser piyanisti ve İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) akademisyen olarak çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Jerfi Aji, 24-25 Ocak tarihlerinde İtalya’nın Catania şehrinde düzenlenen Sicilya Uluslararası Piyano Yarışması’nda ödül kazanan 3 finalistten biri olmayı başardı. Jüri başkanlığını Avustralyalı duayen piyanist Leslie Howard’ın yaptığı ve iki etapta gerçekleşen yarışmada Aji, ilk gün Bach ve Debussy’den eserler seslendirerek 15 yarışmacı arasından ilk altıya kaldı. 25 Ocak’ta düzenlenen finalde ise Ravel ve Scriabin’in eserlerini yorumlayarak ödüle hak kazandı. Aji ödül olarak Messina şehrinde İtalya’nın önde gelen plak şirketlerinden Vermeer etiketi için kayıt yapacak ve basılan CD’nin dünya çapında dağıtımı yapılacak. Sicilya Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması, uluslararası sanatsal değişim amacıyla kurulmuş ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Artopia ile Catania Belediyesi’nin ortak ev sahipliğinde düzenleniyor. Festival, sanatsal eğitim ve performansın İtalyan mimarisi, tarihi ve gastronomisi ile etkileşimiyle desteklenmesini amaçlarken, festival kapsamında düzenlenen yarışma genç yeteneklerin teşviki ve yükselişte olan sanatçıların keşfedilmesi gayesini taşıyor.

    Jerfi Aji’nin yarışmada seslendirdiği eserler aşağıdaki gibidir:

    1.etap:

    J. S. Bach – Partita No.1 (Prelude, Allemande, Gigue)

    C. Debussy – L’isle joyeuse

    Final:

    M. Ravel – Sonatine

    A. Scriabin – Sol el için Noktürn, Op. 9 No.2

    A. Scriabin – 4. Piyano Sonatı

    Jerfi Aji Kimdir?

    1976 İstanbul doğumlu Jerfi Aji, lisans eğitimini İTÜ Makina Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Piyanoya 5 yaşında Zeynep Aksoy Eğilmez’den aldığı özel derslerle başlayan Aji, çalışmalarına Hülya Ardıç ile devam etti. İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) piyano çalışmalarını Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile sürdürdü. 2006 yılında Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuarı’na kabul edilen Aji, piyano alanında doktora çalışmalarını Marian Hahn ile tamamlayarak 2011 yılında mezun oldu.Leon Fleisher, Murray Perahia ve Jerome Rose’un ustalık sınıflarında çalan sanatçı, aralarında Thomas Hecht, Dimitry Rachmanov, Angela Cheng ve Ali Darmar’ın da bulunduğu birçok ünlü piyanist ve pedagog ile çalışma fırsatı buldu.Jerfi Aji, yurtiçinde Süreyya Operası, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi ve Fulya Sanat gibi salonlarda ve ABD’de çeşitli kültür merkezlerinde verdiği solo ve oda müziği konserlerinin yanısıra Bursa Bölge Devlet Senfoni ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestraları ile solist olarak yer aldı. Klarinet sanatçısı Evrim Güvemli ve viyolonsel sanatçısı Rahşan Apay ile birlikte kurdukları Trio Kuvars Viyolet’in ve MİAM Modern Müzik Topluluğu’nun da bir üyesi olan Aji, James Buswell, Amit Peled, Carol Ou, Ellen Jewett, Michael Berkovsky, Hüseyin Sermet ve Cihat Aşkın gibi önemli sanatçılar ile birlikte konserler verdi.2011 yılında Peabody Konservatuarı tarafından piyano alanında verilen Frances M. Wentz Turner Anma Ödülü’ne layık görülen sanatçı 2014 yılında Doçent ünvanına hak kazanmıştır. Aji, düzenli olarak verdiği konserlerin yanısıra İTÜ-MİAM’da “20.Yüzyıl Piyano Edebiyatı”,“Müzik Teorisine Giriş”, “Form Analizi” ve “Oda Müziği” dersleri vermektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.