DOLAR 32,5524
EURO 34,8974
ALTIN 2432,509
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyi bir kent planlamanın 5 adımı

    İyi bir kent planlamanın 5 adımı
    09.02.2018
    A+
    A-

    Bugüne kadar 24 şehir ve 40 ilçenin imar planlarında imzası bulunan İMPO İmar ekibi, 1 milyon 380 bin vatandaşın ‘Kentli olma hakkına’ hizmet ederek,  kent plancılığında zor bir rekora imza attı. 110 bin hektar alanın planlamasını yapan ekip halen Bingöl Sancak, Edirne Keşan ve Yalova’da planlama çalışmalarını sürdürüyor.

    İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, kent plancılığının ‘Daha iyi bir gelecek’ adına ve kamu yararı gözetilerek gerçekleştirildiğini belirtirken, iyi bir kent planlama sürecinin 5 adımda gerçekleştirildiğini söyledi.

    21 yıldır modern şehir plancılığı ilkelerine bağlı kalarak hizmet veren İmpo İmar ekibi, Türkiye’de şehir plancılığında zor bir rekora imza attı.Bugüne kadar 24 şehir ve 40 ilçenin imar planlarında imzası bulunan İMPO İmar ekibi, ‘Daha iyi bir gelecek için’ 110 bin hektar alanın planlamasını gerçekleştirdi. Ekip 21.yılında kendisine hedef olarak Türkiye’nin 81 şehrinde imar planları hazırlamayı seçti.

    İyi Bir Planlama Sürecinin 5 Adımı

    İmpo İmar A.Ş Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, toplumsal yararın yanında yer alması gereken şehir plancılığının insanların geleceğine doğrudan etki eden bilimsel yaklaşımlar olduğunu söyledi.

    Günümüzde kent planlamacılığının odağının değiştiğini ve artık sürdürülebilirlik yaklaşımının daha fazla önem kazandığını anlatan Hüseyin Oflaz, “Dünyanın kıt kaynaklarının hızla tükendiği, buna karşılık nüfusun artarak kentleşme ihtiyacının katlandığı günümüzde, ekolojik temele dayalı sürdürülebilir kentsel gelişimi içeren yol haritalarını ortaya koyuyoruz” yorumunu yaptı.

    Hüseyin Oflaz,  ekip olarak iyi bir planlama için gözönünde bulundurdukları 5 adıma işaret etti:

    – Planlama doğumdan ölüme kadar olan ihtiyaçların mekânsal planlamasıdır. Kentler de yaşayan canlılar gibi düşünerek planlanmalı.

    – Yarını planlamak. Bugünün değil yarının ihtiyaçlarının neler olacağını bugünden öngörerek planlamada bu fonksiyonlara yer verebilmek.

    Yarını planlarken, dünyanın kaynaklarının kıt olduğu gerçeğinden uzaklaşmamak. Su, toprak ve yer altı kaynaklarının en doğru şekilde ve sürdürülebilir yaklaşımlarla kullanılmasını sağlamak.

    – Planlama ekibini akıllı, yaratıcı ve hızlı bir biçimde çalışmaya yönlendirmek. Her planın itici bir güç olma potansiyeli taşıdığını ve çok şey değiştirebileceğini akıldan çıkarmamak.

    – Planlama yapılan bölgede yaşayanların önceliklerini, ihtiyaçlarını şeffaf bir şekilde belirlemek. Her adım, politika ve kararı başından sonuna kadar yaşayanlarla birlikte planlamak. Katılımcı planlamaya önem vermek.

    – Planlı kentlerin aynı zamanda ülkelerin sermayesi olduğunu unutmamak..

    21.Yılında Hedef  81 Şehirde İş Yapmak

    İMPO İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, 21. yılını kutlamaya hazırlanan şirketin yeni dönem hedefinin Türkiye’nin her şehrinde iş yapmak olduğunu söyledi.

    Hüseyin Oflaz, “Bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinden 24’ünde sahaya inerek şehir planları hazırladık. Erzincan’dan İzmir’e, Bolu’dan Kırklareli’ne, Trabzon’dan Tekirdağ’a kadar pek çok farklı coğrafyadaki vatandaşlarımızın Kentli olma hakkına hizmet etmekten dolayı mutluyuz.”

    “Şehir Plancılığı Kentli Olma Hakkına Hizmet Etmektir”

    Hüseyin Oflaz, yeni kentlerin oluşumuna veya kentlerin yenilenmesine imkan tanıyan şehir plancılığının aslında kentli olma hakkına hizmet eden bir kamu görevi olduğunu dile getirdi. Hüseyin Oflaz “ Biz ekip olarak 110 bin hektar alanı planlayarak, 1 milyon 380 bin insanın barınma, çalışma, tatil, ulaşım  gibi ihtiyaçlarını karşılayacak yol haritalarını, o beldelerin yerel yönetimleri ile birlikte ortaya koyduk” dedi.

    İmpo İmar ekibinin Bingöl Sancak’ta planlama çalışmaları başladı. Edirne Keşan, Çamlıhemşin Rize, Kırklareli Vize, Bartın Amasra, Erzincan Kemah, İzmir Aliağa ile Yalova’daki çalışmaları ise sürüyor…

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.