DOLAR 32,4744
EURO 34,7909
ALTIN 2478,219
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği ressam Kader Genç’i atölyesinde ziyaret etti

    İyilik İçin Sanat Derneği ressam Kader Genç’i atölyesinde ziyaret etti
    02.03.2020
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinin, her hafta düzenli şekilde gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 240.’sının konuğu başarılı ressam Kader Genç oldu. Kader Genç’in Osmanbey’deki atölyesinde gerçekleşen ziyarette İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt ve dernek üyeleri sanatçının çalışmaları hakkında bilgi aldı.

     

    Kader Genç, 1987 yılında Bursa’da doğdu. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanat Üniversitesi Resim Bölümü’nde Neşe Erdok, Nedret Sekban ve Ahmet Umur Deniz ile çalıştığı 3 No’lu atölyeden mezun oldu. İlk kişisel sergisini 2011 yılında Doruk Sanat Galerisi’nde açan sanatçı, bugüne kadar dört farklı kişisel sergiye katıldı. Son dönem resim sanatının sıradışı ve çarpıcı isimlerinden biri olan Kader Genç, sanat çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.

     

    Kader Genç, eserleriyle ilgili düşüncelerini; “İmgelerin arasından gösterdiğim portrelerim, ne kadar bir halin tasviri gibi görünse de, mekan düzlemlerini doğanın gerçekliğinden alarak, usun kıvrımlarında yapısını oluşturur. Temalarımda öne çıkan insan, doğa parçaları ve nesneler, rol dağılımlarına göre özneleşirler; kimi zaman da yükleme yaslanırlar. Resimlerimde anlatmaya çalıştığım bulanık duran bu çağın karmaşasında işaretler bırakmak, fakat ‘yem’ olmamak için direnç göstermek. Boşluklar ve belli belirsiz zeminler üzerine istiflenmiş bedenlerin çoğul hallerdeyken yalnızlaşan yanını betimlemek, çıplak olmalarının öncesinde anlatmak istediğimdir.” diyerek dile getiriyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.