DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri ilk müzayede evi ziyaretini gerçekleştirdi

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri ilk müzayede evi ziyaretini gerçekleştirdi
    11.01.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta düzenli şekilde gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 183.’sünde, ilk kez bir müzayede evini ziyaret etti.

    Bugüne kadar sanatçı ve atölye ziyaretleri gerçekleştiren üyeler, görkemli müzayedeler, çok özel sergiler, sempozyumlar, yayınlar, antika seminerleri ve klasik müzik konserleri ile tam 38 yıldır sanat tutkunlarına hizmet vermeye devam eden Artam Antik A.Ş’yi yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldu.

    Ziyarete, dernek üyeleri Selin Bozkurt, Handan Aral, Nadire Tanes, Ayça Okay, Arzu Küfündür, Çağla Bostancı, Ceren Dilek Mocachen, Duygu Hayırlıoğlu, Esra Üner, Sinem Gönç ve Zeynep Gül Uzunkaya katıldı.

    İyilik İçin Sanat Derneği üyelerine bilgi veren Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam, 1881 yılında Nurcan & Turgay Artam çifti tarafından Ankara Kent Hotel’de pul koleksiyonu müzayedesiyle başlayan Antik A.Ş’nin sanat yolculuğunu anlattı. Artam çiftinin yoğun emekleri ile hazırladıkları başarılı müzayede evinin oluşum süreçlerini ve 1995 yılında Maçka’da bulunan 3.000 metrekarelik Eşref Paşa Konağı’nın restore edilmesiyle İstanbul’a Avrupa’nın en şık müzayede evi Antik Palace’ın kuruluşu hikâyesini paylaştı.

    Geçen süreçte görkemli müzayedelerin yanı sıra önemli seminer ve sergiler gerçekleştirdiklerini anlatan Olgaç Artam, “Picasso’nun Modelleri, Matisse’in Odalıkları” isimli çok özel bir sergiyi Türkiye’de ilk kez sanatseverlerle buluşturarak, uluslararası sanatçılar ve sanat akımları konusunda önemli bir farkındalık yaratmayı başardıklarını kaydetti. Olgaç Artam, Antik A.Ş’nin birçok kültürel yayını da okurlarıyla buluşturmaya devam ettiğini belirtti.

    Online Müzayede

    New York Christie’s’deki tecrübesiyle mesleğine başlayan Olgaç Artam, son dönemde düzenlemeye başladıkları ve üzerinde yoğunlaştıkları online müzayedeler hakkında da bilgi verdi. Müzayede heyecanını evinin konforunda yaşamak isteyenler için Artam Antik A.Ş. güvencesinde “artamonline.com” platformunu oluşturduklarını anlatan Olgaç Artam,  gelişmiş üyelik sistemi ile kişiye özel hizmet verdiklerini kaydetti. Artam, “Eserleri Antik A.Ş. olarak onaylıyoruz, sertifikalandırıyoruz, yakında görmek isteyen alıcılar için salonlarımızda sergiliyoruz. Bilgi bankasında toplanan veriler, Antik A.Ş’nin özel müzayede yazılımı sayesinde binlerce koleksiyoncuya anında ulaşıyor.” dedi.

    Müzayedeleri Rekor Kırdı

    Artam Antik A.Ş, 38 yıldır düzenlediği müzayedeler ile birçok ulusal ve uluslararası satış rekoruna da imza attı. Osman Hamdi Bey’in 13.5 milyon liraya satılan “Yeşil Cami”, 5.5 milyon liraya satılan “Kaplumbağa Terbiyecisi” ve 3.2 milyon liraya satılan “Vazo Yerleştiren kız” adlı çalışmaları en değer rekorlar olurken, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Fahrel Nissa Zeid, Nejad Melih Devrim gibi Çağdaş Türk resminin usta sanatçılarının başyapıtlarının satışlarını gerçekleştirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.