DOLAR 32,5372
EURO 34,9263
ALTIN 2439,458
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği’nden Muhsin Kut’a ziyaret

    İyilik İçin Sanat Derneği’nden Muhsin Kut’a ziyaret
    27.11.2018
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, Rönesans döneminin bir geleneğinden yola çıkarak her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 176.’sında gezgin ressamlar geleneğinin ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden Muhsin Kut’u Bakırköy’deki atölyesinde ziyaret etti.

    İstanbul’da 1938 yılında doğan Muhsin Kut, Kabataş Erkek Lisesinden mezun olduktan sonra 17 yaşında resim yapmaya başladı. İlk kişisel sergisini 1959 yılında Taksim Meydanı’nda açtı.

    1964 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümünü kazanan Kut, 1969 yılında mezun oldu. Heykeltıraş Kemal Künmat ve ressam Güner Ener gibi değerli sanatçılarla tanıştı ve beraber çalıştı. Akademide öğrenci olduğu dönemde Sabri Berker’in desteğiyle İstanbul Resim Heykel Müze’si de sanatçının eserini aldı.

    Resme Adanan Bir Ömür

    Tüm hayatı boyunca sürekli resim yapmaya devam eden Kut, bir yandan da 12 yıl kaldığı Avustralya’da Unilever’de işçi, Atatürk Havaalanında hava trafik kontrolörlüğü, gazetede teknik çizerlik, “Dolmuş”, “Tef”, “Pardon” dergilerinde karikatür çizerliği olmak üzere birçok farklı işte çalıştı.

    Hayatı boyunca resim yapmak ve arşiv oluşturmak için birçok ülkeyi dolaşan Kut, birbirinden keyifli çalışmalara imza attı. Görüp beğendiği her yeri tuvaline aktaran Kut’un çalışmalarında doğup büyüdüğü İstanbul ise hiçbir zaman eksik olmadı.

    Kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen sanatçının eserleri, İstanbul ve Ankara Resim ve Heykel Müzeleri’nde, Avustralya’da Broken Hill Belediye Müzesi’nde, New York Üniversitesi Abby Grey Koleksiyonu’nda, İstanbul Modern’de, Hacettepe Sanat Müzesi’nde, ayrıca yurt içi ve yurt dışında birçok önemli koleksiyonda bulunuyor.

    İstanbul Sanat Fuarı’nın Onur Sanatçısı

    Muhsin Kut, Türk resmine katkıları nedeniyle, 2009’da İstanbul Sanat Fuarı’nın “onur sanatçısı” seçildi.

    Resimlerini renkçi anlayışı ve özgün boya kullanımıyla biçimlendiren Kut,  Bakırköy’deki atölyesinde yoğun biçimde eserlerini üretmeye devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.