DOLAR 32,5983
EURO 34,793
ALTIN 2491,589
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzocam kazanan öğrencileri bu yıl da Madrid’e götürüyor

    İzocam kazanan öğrencileri bu yıl da Madrid’e götürüyor
    13.05.2017
    A+
    A-

    İzocam’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği ve üniversite öğrencilerine büyük fırsatlar sunan 17. İzocam Öğrenci Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 120 öğrencinin başvurduğu yarışmada 10 proje finalde yer aldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ozan Şen ve Zeynep Küheylan’ın hazırladığı proje birinci, Gazi Üniversitesi’nden Feyza Çınar ve Sıdıka Önder’in hazırladığı proje ikinci ve Gazi Üniversitesi’nden Muammer Yaman ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Ali Gökaslan’ın hazırladığı proje üçüncü oldu.

    Bu yıl 17.’si düzenlenen İzocam Öğrenci Yarışması sonuçlandı. Öğrenciler Madrid’in Gran San Blas bölgesinin kentsel dönüşümü için sürdürülebilir ve iklimle dengeli bir “yapma çevre” senaryoları hazırlayıp projelendirdi. Ulusal finale kalan 10 proje, 06 Mayıs 2017 Cumartesi günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde jüriye sunuldu.

    Yarışmada değerlendirme sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ozan Şen ve Zeynep Küheylan’ın hazırladığı proje birinci, Gazi Üniversitesi’nden Feyza Çınar ve Sıdıka Önder’in hazırladığı proje ikinci ve Gazi Üniversitesi’nden Muammer Yaman ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Ali Gökaslan’ın hazırladığı proje üçüncü oldu.

    Yetkin öğretim görevlileri ve uzman mimarlardan oluşan Jüri yarışma süreçlerindeki aktif rolüyle ve özverili çalışmalarıyla hem yarışmaya hem de öğrencilerin gelişimine katkı sağladı. İTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Günarda Enerji firmasından Y.Mimar Ali Erkan Şahmalı, IBBM Mimarlık kurucu ortağı Mimar Burak İlhan, Dilekçi Mimarlık firmasından Y.Mimar Durmuş Dilekçi, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülten Manioğlu, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık firmasından Y.Mimar Hakan Demirel ve ODTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Mehmet Çalışkan İzocam 17. Öğrenci Yarışması’nın seçkin jürisi içinde yer aldı.

    Finalistler arasından dereceye giren birinci proje 8 bin, ikinci proje 6 bin ve üçüncü proje 4 bin TL ödül kazandı. Ayrıca yarışmada dereceye giren ilk üç proje 31 Mayıs – 2 Haziran 2017 tarihlerinde İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek uluslararası finalde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.