DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzocam notunu yükseltmeyi başardı

    İzocam notunu yükseltmeyi başardı
    24.01.2017
    A+
    A-

    İzocam’ın, pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu ana başlıklarının Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu hesaplanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,28 oldu. İzocam ilk kez derecelendirmeye tabi tutulduğu 2014 yılında 8,76 puan alırken, 2015 yılında da puanını 9,16’ya yükselterek “Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Arttıran Şirket” ödülünü almaya hak kazanmıştı.

    İzocam’ın, Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirmesi; Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından yapıldı ve 23.12.2016 –23.02.2017 dönemi için 9.28 olarak belirlendi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, “2016 yılı güç bir yıl olsa da biz tüm gayretimiz ve disiplinimiz ile çalışmalarımızı aksatmadan sürdürdük. 2016 yılsonu hedeflerimiz arasında Kurumsal Yönetim Derecelendirmemizi artırmak da yer alıyordu. Bunu başarabildiğimiz için son derece mutluyuz. 3 yıldır tabi tutulduğumuz Kurumsal Yönetim Derecelendirmemizi her yıl istikrarlı olarak artırıyoruz. 2014 yılında 8,76 olan puanımızı 2015 yılında 9,16’ya yükseltmiştik. 2016 yılı puanımızı da 9,28’e yükselttik. Bu da İzocam’ın disiplin ve istikrar anlayışının yıllar içerisindeki seyrini gösteriyor. Önümüze koyduğumuz hedeflere yürümekteki kararlılığımızı korumaya devam edeceğiz. Bundan sonra da mevzuat ve düzenlemelere uyumu sağlama, operasyonel verimliliğimizi arttırma konusunda çok çalışarak paydaşlarımız nezdinde güvenilirliğimizi sürdürmek için kurumsallığımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

    Ulusal ve uluslararası ürün ve yönetim standartlarına uygunluğunu her açıdan belgeleyen İzocam, Türkiye’de yalıtım sektörünün öncüsü olma sorumluluğuyla, her zaman daha iyisini başarmak için çalışmaya devam ediyor. İzocam, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirmesine ilk tabi tutulduğu 2014 yılında aldığı 8,76 puan ile dikkatleri üzerine toplamıştı. 2015 yılında önemli bir sıçrama ile puanını 9,16’ya çıkaran İzocam, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından her yıl düzenlenen Kurumsal Yönetim Ödül Töreni’nde “Kurumsal Yönetim Endeksi’nde Son Bir Yılda Notunu En Çok Arttıran Şirket” Ödülü’ne layık görülmüştü. Şirket 2016 yılında da istikrarını koruyarak puanını önemli ölçüde artırdı ve kurumsal yönetimdeki başarısını bir kez daha kanıtladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.