DOLAR 32,4273
EURO 34,4273
ALTIN 2488,517
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İZODER 2019’un beşinci ‘Yalıtım Semineri’ni Gaziantep’te düzenledi

    İZODER 2019’un beşinci ‘Yalıtım Semineri’ni Gaziantep’te düzenledi

    Ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenlemeye devam eden İZODER, 2019’un beşinci seminerini Gaziantep’te gerçekleştirdi.

    İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri-Gaziantep’i; Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile 14 Kasım Perşembe günü Shimall Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenledi. Seminere, kamu ve sektör temsilcileri ile alanında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı. Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin yalıtım bilincinin artması açısından faydalı olduğunu vurgulayan Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, yalıtımın insan sağlığı ve konforu için vazgeçilmez bir unsur olduğunu, aynı zamanda hem aile ekonomisi hem de milli ekonomi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliği protokolü çerçevesinde şimdiye kadar 12 ilde ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ni düzenlediklerini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz seminerlerin gördüğü yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Gerçekleştireceğimiz seminerle amacımız, yalıtım sektörünün tüm bileşenlerini ve taraflarını bir araya getirerek, yalıtım bilincini artırmak ve farkındalık yaratmaktır” diye konuştu.

    Isı, su, ses ve yangın yalıtımının Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip bir konu olduğuna dikkat çeken Levent Pelesen, “Ülkemizde yalıtım ile ilgili yasal düzenlemeler henüz AB ülkeleri seviyesinde değil. Isı, su, ses ve yangın yalıtımının etkin bir şekilde uygulanması ve denetlenmesi noktasında eksiklerimiz var. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı çerçevesinde mevzuatların da iyileştirilmesi, ısı yalıtım kalınlıklarının artırılarak AB seviyesine yükseltilmesi, enerji verimliliği için çok önemli bir adım olacak. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nın katkısıyla tüm yalıtım grubunu kaliteli malzeme ve uzman uygulamalar ile gerçekleştirirsek, dayanıklı, sağlıklı ve konforlu yapılara kavuşabiliriz” dedi.

    Kış aylarının sert geçtiği Gaziantep’te doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolunun ısı yalıtımı uygulaması olduğunu belirten Levent Pelesen, “Ülke olarak enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini ithal etmemize rağmen konutlarımızda, ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığımız enerjinin yarısını israf ediyoruz. Konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar. Son zamlarla daha da artan doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır. Bununla birlikte bina yapım süreci içerisinde yapılan su, ses ve yangın yalıtım uygulamaları da bina kullanım süreleri boyunca bize hizmet vererek tasarrufun bir başka boyutunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

    Bonus, Filli Boya, İzocam, Kalekim ve MegaBoard sponsorluğunda düzenlenen Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri-Gaziantep’te, İZODER Su Yalıtımı Komisyonu Bașkan Yardımcısı Jozef Bonfil“Su Yalıtımı Yönetmeliği Neler Getiriyor, Su Yalıtımı Uygulamaları” hakkında bilgi verdi. “Enerji Verimliliği için Isı Yalıtımı ve Isı Yalıtımı Uygulamaları ve Pasif Ev Örneği” konusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği ve Tesisat Daire Başkanı Murat Bayram,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Şube Müdürü Seda Güleç ve İZODER Isı Yalıtımı Komisyonu Başkanı Kürşad Sakarya tarafından ele alındı. “Ses Yalıtımı Yönetmeliği ve Ses Yalıtımı Uygulamaları”oturumuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Atilla Erenler ve İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Dikmen katıldı. “Yangın Yalıtımı ve Yangın Güvenliği Tedbirleri” başlıklı sunumda İZODER Teknik İşler ve Eğitim Yöneticisi Güneş Yüzügür katılımcılara bilgi verdi. Oturumların modetarörlüğünü İZODER Genel Sekreteri Timur Diz’in üstlendiği seminerde, belediye ve kamu çalışanları, mimar, mühendis ve STK temsilcilerinden oluşan sektörün tüm bileşenleri ve tarafları bir araya geldi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.