DOLAR 32,5522
EURO 34,856
ALTIN 2426,503
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Jack Straw: İstanbul’daki gibi yeni bir havalimanı bizim için hayal

    Jack Straw: İstanbul’daki gibi yeni bir havalimanı bizim için hayal
    15.05.2019
    A+
    A-

    İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw ‘’Bence İngilizler, Türkiye’de bu kadar büyük bir havalimanı inşa etmek için gerekli boş arazinin bulunmasından dolayı bir hayli kıskaçlık içindedir. Heathrow Havalimanı’na üçüncü bir pist yapılması gerekiyor ve bu çok uzun yıllar alacak. Yeni bir havalimanı inşa etmek herhalde hayal olur bizim için’’ diye konuştu

     

    Dünya turizminin devlerini bir araya getiren turizmin Davos’u ‘’World Tourism Forum’’ bu yıl 23-25 Mayıs tarihlerinde Angola’da gerçekleştirilecek. Afrika’nın Dubai’si Angola’da gerçekleştirilecek zirve öncesinde World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı’yla İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya gelen İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, İstanbul Havalimanı’na övgüler yağdırdı.

     

    Birleşik Krallık ve Avrupa’nın yeni havalimanını kıskandığını söyleyen İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw ‘’Bence İngilizler, Türkiye’de bu kadar büyük bir havalimanı inşa etmek için gerekli boş arazinin bulunmasından dolayı bir hayli kıskaçlık içindedir. Çünkü Londra’da havalimanı kapasitesi konusunda yoğun tartışmalar var. Burası yerleşimin çok yoğun olduğu bir bölge. Ayrıca yeşil kuşak diye adlandırdığımız bölgede inşaat yapılmasını önlemeye yönelik katı kurallarımız var. Bu yeşil kuşak Londra ve diğer büyük şehirlerin etrafındaki bir bölge. Bu zorlu bir tartışma oldu. Heathrow Havalimanı’na üçüncü bir pist yapılması gerekiyor ve bu çok uzun yıllar alacak. Yeni bir havalimanı inşa etmek herhalde hayal olur bizim için. Yine de Türk hükümetini bu açıdan kutlarım. Ayrıca çok iyi bir bağlantı oldu bu havalimanı’’ diye konuştu.

     

    THY, dünyanın en başarılı havayollarından biri oldu

     

    İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, bu başarıda THY’nin de payı olduğunu ifade etti. Jack Straw ‘’THY’yi de tebrik etmek gerekir. Çünkü THY göreceli olarak çok daha küçük bir havayoluydu daha öncelerde. Şimdi dünyanın en başarılı havayolları şirketlerinden biri oldu’’ dedi.

    Jack Straw, 3 gün sürecek World Tourism Forum’da konuşmacı olarak yer alacak. Türkiye’nin 100’e yakın iş insanından oluşan heyetle katılacağı World Tourism Forum, Jack Straw’ın yanı sıra Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel gibi çok sayıda ülkeden önemli uluslararası konuşmacıları ağırlayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.