DOLAR 32,5935
EURO 34,7925
ALTIN 2497,721
BIST 9460,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    JCR teyit etti: Çimsa’nın kredi notu A+ seviyesinde

    JCR teyit etti: Çimsa’nın kredi notu A+ seviyesinde
    16.12.2019
    A+
    A-

    JCR Eurasia Rating, Çimsa’nın konsolide finansal yapısı ile “Mevcut ve Planlanan Tahvil İhraçlarının” derecelendirilmesi sürecinde “Uzun Vadeli Ulusal Notunu “A+ (Trk)” seviyesinde teyit etti.

    JCR Eurasia Rating, “Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş.” nin konsolide finansal yapısı ile “Mevcut ve Planlanan Tahvil İhraçlarının” derecelendirilmesi sürecinde Firmanın Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘A+ (Trk)’ seviyesinde teyit etti ve nota ilişkin görünümü “Stabil” olarak belirledi.

    JCR raporunda Çimsa’nın inceleme dönemlerinde gerçekleştirdiği önemli sabit kıymet yatırımları, iç pazardaki olumsuz koşullara rağmen sahip olunan güçlü EBITDA yaratma kapasitesi, sahip olduğu üretim kapasitesi, katma değeri yüksek ve dengeli ürün portföyü, sektöründeki deneyimi ve marka bilinirliği, ihracat pazarlarına olan yüksek erişim gücü ve güçlü ve artan ihracat gelirleri, beyaz çimento alanında dünyada sahip olduğu güçlü, ayrıcalıklı konumu ve mevcut rekabet gücünün Çimsa’nın Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümünün “A+ (Trk)/Durağan” seviyesinde teyit edilmesinin temel unsurlarını oluşturduğu ifade edildi.

    Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, uluslararası kredi derecelendirme kurumu JCR Eurasia Rating tarafından yapılan değerlendirme ile ilgili şunları söyledi: “Çimsa’nın 50 yıl önce başlayan sürdürülebilir büyüme yolculuğu, 2019 yılının sonuna doğru yeni bir aşamaya ulaşmıştır. JCR tarafından yapılan değerlendirmelerde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride gösterilmekten mutluluk duyduk. Raporda vurgulanan şirketimizin gerçekleştirdiği değerli yatırımlar, sahip olduğumuz üretim kapasitesimiz, katma değeri yüksek ve dengeli ürün portföyümüz, çimento sektöründeki deneyimimiz, ihracat pazarlarına olan yüksek erişim gücümüz ve artan ihracat gelirlerimiz ve beyaz çimento alanında dünyada sahip olduğumuz güçlü ve ayrıcalıklı konumumuz Çimsa’nın yüksek potansiyelini bir defa daha teyit etmiştir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.