DOLAR 32,5072
EURO 34,9218
ALTIN 2425,989
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Joon Türkiye uçuşlarındaki büyük rekabette avantaj sağlayacak

    Joon Türkiye uçuşlarındaki büyük rekabette avantaj sağlayacak
    07.05.2018
    A+
    A-

    Air France KLM grubun dijitalleşen dünyaya yönelik tasarladığı havayolu markası Joon, İstanbul- Paris uçuşlarına kısa süre önce başladı. Joon’un Air France KLM için inovatif bir laboratuvar olması fikriyle yola çıktıklarını dile getiren Joon CEO’su Jean-Michel Mathieu, hem şirket için karlı bir büyümeyi hem de yolculara yaratıcı, farklı ve inovatif bir uçuş deneyimi sunmayı hedeflediklerini söyledi.

    Air France KLM Grubu zorlu rekabetin öne çıktığı İstanbul pazarında farklılaşma yolunda adım atarak yeni nesil havayolu markası Joon ile sektörde dijitalleşmeye öncülük etti. Geçtiğimiz günlerde Paris’te gerçekleştirilen basın toplantısında sektör hedefleri ile ilgili konuşan Joon CEO’su Jean-Michel Mathieu, “Joon’un Air France KLM için inovatif bir laboratuvar olmasını istiyoruz. Yaratıcılık, farklılık ve inovasyon temel ilkemiz olacak. Yolcular için seçeneklerin olduğu, dijitalleşmeye önem veren yeni nesil bir seyahat deneyimi sunma iddiasıyla yola çıktık. Kabin ekiplerimiz dinamik ve genç. Yolcularımızın bu dinamizmi hissetmesi için kabin ekiplerimizin kıyafetlerini de sportif seçerek bu farklılaşmayı göstermek istedik” şeklinde konuştu.

    İstanbul’un büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve buradaki iş potansiyeline güvendiklerini dile getiren Mathieu sözlerine, “Pazarda zorlu bir rekabet var. Ancak Joon sayesinde stratejik olarak rekabette kendimize avantaj sağlayacağımıza inanıyoruz. 2018 yazında 15 uçaktan oluşan bir filo ile haftada 235 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2020 yılı yatırım planımıza göre orta menzilli uçuşlarda uçak sayımızı 18’e, uzun mesafe uçuşlarımızda ise; hizmet verdiğimiz uçak sayısını 10’a çıkartmayı öngörüyoruz. Ayrıca 2021’de Wi-Fi ile donatılmış yeni Airbus A350’yi de Joon filosuna katmayı planlıyoruz” diyerek devam etti.

    Türkiye’de Atlas Global ve Amsterdam uçuşlarında Pegasus ile iş birlikleri olduğunu söyleyen Jean-Michel Mathieu, “Joon, yolcularına business ve ekonomi olmak üzere iki farklı kabin deneyimi, yolcukları keyifli hale getirecek uçak içi eğlence sistemi ve organik yemek menü alternatifleri sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de yolcularımızı dinleyerek kendimizi daha fazla geliştireceğiz. Henüz genç bir havayolu olmamamıza rağmen aldığımız sonuçlar ve yolcuların olumlu tepkisinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

    Joon, Paris Charles de Gaulle havaalanından orta mesafe ağında İstanbul, Barcelona, Berlin, Lizbon, Napoli, Oslo, Porto ve Roma’ya, uzun mesafe ağında Fortaleza, Kahire, Cape Town, Mahé ve Tahran’a uçuş gerçekleştiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.