DOLAR 32,4913
EURO 34,9335
ALTIN 2434,195
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadın Bakış Açısı girişimde fark sunuyor

    Kadın Bakış Açısı girişimde fark sunuyor
    14.05.2018
    A+
    A-

    Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi’nde, 9 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen “Kadın Bakış Açısından Girişimcilik” konferansında, Workinton CEO’su Pınar Massena, ortak çalışma kültürü ve girişimcilik kapsamında bilgilendirmelerde bulundu.

    Bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkan buluş ve yenilikçi ürünlerin ticarileşmesini, bu ürünlerin toplumun, ülke ekonomisinin ve üniversitenin faydasına dönüştürülmesini amaçlayan bir oluşum olan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi (YTÜ TTO) tarafından 9 Mayıs Çarşamba günü “Kadın Bakış Açısından Girişimcilik” konferansı düzenlendi. Konferansın katılımcıları arasında yer alan Workinton CEO’su Pınar Massena, girişimcilik,co-working sektörü, kadın istihdamı, girişimci kadınlar ve Workinton’un kuluçka merkezi Workincubation hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

    Ortak çalışma kültürünü Türkiye’ye getiren ve yaygınlaşmasını sağlayan Workinton, Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’deki şubelerinin yanı sıra ABD’de San Diego’da gerçekleştirdiği işbirliğiyle 14 farklı iş merkezinde, 12 bin 500 m2 alanda, 15 bin üye ile 2 binin üzerinde kurumsal firmaya coworking, Sanal Ofis, Hazır Ofis ve Toplantı Odası hizmetleri sunuyor. Girişimcilerin ve girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmesini isteyen Workinton, 14 şubede hizmet veren kuluçka merkezi Workincubationlar ile startup’ları geleceğe ve global rekabete hazırlıyor.

    Workinton CEO’su Pınar Massena: “Yolumuzu başarı yönünde değiştirebilmeliyiz”

    Workinton’u, “doğal girişimcilik alanları” olarak tanımlayan Workinton CEO’su Pınar Massena, “Profesyonel yaşantımın içeresinde bir es verip girişimci olmak üzere bir atılımda bulundum ve bunun ne kadar zor olduğuyla yüzleştim açıkçası. Dünya artık robotik bir döneme giriyor. Bu dünyada birtakım meslekler olmayacak. Memur zihniyetiyle çalışılan işlerden ziyade daha yaratıcı olduğumuz işlere yönelmemiz gerekiyor. Birtakım ülkelerde de çok farklı destekler, hibeler, kuluçka merkezleri, teknoparklar, üniversiteler vesilesiyle bazı alanlar girişimcilik fikirlerinin doğmasına, büyümesine, gelişmesine olanak sağlıyor. Girişimcilik zor olsa da buradaki temel unsur azimli olmak, dirençli olmak, denemek, olmuyorsa yolu değiştirmek. Girişimcilikte başarısızlık diye bir şey söz konusu olmaz. Yön değiştirmek olabilir. Yolumuzu nerede başarıya ulaşacaksak oraya doğru çevirebilmemiz gerekiyor” dedi.

    Ortadoğu’nun silikon vadisi İstanbul olabilir

    Yöneltilen bir soru üzerine Workinton’un Ortadoğu’da gerçekleştirdiği iş birliğine de değinen Massena, “Workinton olarak biz de Ortadoğu’ya Katar ile adım attık. Gidelim diye düşünmemiştik, talep oradan geldi. Katar’ın başkenti Doha’da ilk şube açılışını gerçekleştireceğiz. Ortadoğu’ya girmemizin ardından diğer Ortadoğu ülkelerinden de büyük ilgi görmeye başladık. Önümüzdeki dönem hedefimiz; Ortadoğu pazarında büyümek. Sektörümüz, Ortadoğu için çok ilginç ve yeni. Türkiye’ye de büyük ilgi duyuyorlar. Ortadoğu’da sermaye gücü çok yüksek kuruluşlar var ve yatırım alanları arıyorlar. Dünya melek yatırımcı ağlarının temel hedefi, bu yatırımcıların sermayesinin kendi ağlarına katılması. Doğru projelerle bu yatırımcıları ve Ortadoğu’yu buraya çekerek melek yatırımcılığı geliştirebiliriz. İstanbul’un, Ortadoğu’nun silikon vadisi olması mümkün. Genç nüfusu yüksek olan bir toplumuz. Çok güzel projeler de üretiyoruz” dedi.

    Workinton CEO’su Pınar Massena: “Kadınlarımız daha çok cesaretlendirilmeli”

    Kadın girişimci sayısının istenen düzeyde olmadığının altını çizen Massena, “Girişim konusunda kadınlar daha geride duruyor. Bunun, toplumun genel yapısıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Girişimciliğe baktığımızda kadın girişimcilerin payı yüzde 30 oranında. Bizim ofislerimizde de yüzde 33 civarındaydı. Son dönemde bu oran yüzde 40’a yükseldi. İyi bir gelişim gösteriyor diye düşünüyorum. Kadın bakış açısı girişimde fark yaratıyor. Genel olarak baktığımızda kadınlarımızı teknoloji alanında çok göremiyoruz, bu alan dışındaki tüm girişimlerde varlar. Aktif oldukları sektörlerde de müthiş başarılı işler ortaya koyuyorlar. Hayatın hiçbir alanında kadın ve erkek ayrımının yapılmasını doğru bulmuyorum. Denge içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bir ekip kurulacaksa, kadın ve erkek sayısı dengeli olacak biçimde kurulmalı. Bu tarz ekipler başarıya daha kolay ulaşıyor. Bu bir bütünlük. Bu bütünlüğü yakalayarak her şey daha güzel hale getirilebilir. Kadınların daha çok cesaretlendirilmesi gerekiyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.