DOLAR 32,5907
EURO 34,7509
ALTIN 2497,918
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadın için yüzde 40-70 indirim “Dayanılmaz Çekici”  

    03.12.2018
    A+
    A-

    Avantajix. com’un anketine göre, bir giyim eşyasının fiyatı, yüzde 40-70 indirim sonucu 30-60 lira aralığına düştüğü anda, kadınlar için alışveriş dayanılmaz şekilde çekici geliyor.

    Avantajix. com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Kasım’daki alışveriş festivallerinde online alımlarda suçluluk duyan kadın oranı sıfıra yakın”

    11.11 YılınEn Uğurlu Günü, 23.11 Black Friday, 25.11 Cyber Monday…

    Kasım ayı birbirinden özel indirimlerin yapıldığı alışveriş festivalleri ile geçti.

    Sadece 23.11’de ait resmi rakamlar açıklanırken, küresel kampanyaların Türkiye’de çok büyük karşılık bulduğu ortaya çıktı.

    500’e yakın sanal mağazadan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com,25-45 yaş aralığındaki çalışan kadın üyelerinin bir kısmı arasında, Kasım ayı alışveriş festivallerindeki eğilimlerini belirlemek amacıyla anket düzenledi.

    -Kadınlar Mesaide Yakalandı

    11.11 dışındaki yoğun indirim günlerine mesaide yakalanan kadınlar, cazip kampanyalara ağırlıklı olarak dijital mağazalarda katıldılar.

    Ankette, her 10 çalışan kadından yedisinin 23 ve 25 Kasım’da öğle tatilini tamamen, mesaisini de kısmen alışverişe ayırdığı belirlendi.

    10 kadından sekizi giyim eşyası almak için bilgisayar ekranı başına geçerken, beşi kozmetik ürünü, üçü de küçük elektrikli ev aleti satın aldı. Bilgisayar ürünleri, mobilya, kitap ve oyuncak da kadınların alışveriş sepetinde sıkça görülen ürünler oldu.

    Ankete katılan her 10 kadından sekizi yüzde 40-70 aralığında yapılan indirimleri çekici bulduğunu, yüzde 70 üzeri indirimlere ise şüpheyle yaklaştığını ifade etti.  Yüzde 10-20 aralığındaki indirimlere ilgi göstermeyen kadınlar, yüzde 20-40 arasındaki indirimleri ise bu özel günler için yetersiz buldu.

    Ankete göre, kadınların yüzde 65’i, özellikle giyim eşyasında 30-60 lira aralığındaki ürünlere ilgi gösteriyor. Bir giyim eşyasının fiyatı, yüzde 40-70 indirim sonucu 30-60 lira aralığına düştüğü anda, kadınlar için alışveriş dayanılmaz şekilde çekici hale geliyor.

    -Suçluluk Duygusu Sıfıra Yakın

    Avantajix. com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, kadınların genellikle avm, çarşı veya pazar gezerken, tezgahtar ya da arkadaş baskısıyla gerçekten ihtiyaç duymadıkları ürünler aldıklarını ve bundan dolayı suçluluk duyduklarını anımsatarak, “Kasım ayı alışveriş festivallerinde milyonlarca alışveriş yapılmasına karşın, aldıkları ürünlerden dolayı suçluluk duyan kadınların oranı sıfıra yakın oldu. Online alışverişte tezgahtar baskısı, arkadaş baskısı olmadığından kadın daha özgür alışveriş yapıyor. Gerçekten ihtiyaç duyduğu, ihtiyaç duymasa bile çok arzu ettiği ürünleri alıyorlar” dedi.

    Kadınların yaptıkları tüm alışverişlerde, online alışverişin payının sürekli yükseldiğinigözlemlediklerini kaydeden Kayral, “Online alışveriş kadına, aradığı ürünündaha fazla çeşidine ulaşma imkanı sunuyor. Bir tıkla fiyat karşılaştırmasıyapabildiğinden içi rahat bir şekilde ürünü alabiliyor. Ayrıca, Avantajix.comgibi yapılan her alışverişe ödül para veren siteler alışverişleri benzersizşekilde ucuza getirebildiğinden, online mağazalar kadınlara daha cazip geliyor”diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.