DOLAR 32,4916
EURO 34,9249
ALTIN 2433,633
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadın istihdamında Migros farkı

    Kadın istihdamında Migros farkı
    07.03.2018
    A+
    A-

    64 yılda Türkiye’de perakende alanında öncü uygulamalara imza atan Migros, yüzde 40 kadın istihdamıyla en çok kadın istihdamı yaratan şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Perakende sektöründe çalışan kadınların iş hayatında daha eşit temsil edilmesi ilkesiyle çalışan Migros’ta kadın yönetici oranını sektörün üzerinde bir ortalamayla yüzde 28.

    Kuruluşundan bu yana 64 yılda Türkiye’de perakende alanında pek çok öncü uygulamaya imza atan Migros, sağladığı yüksek kadın istihdamı ve eşitlikçi politikalarıyla fırsat eşitliği konusunda da liderliğini koruyor.

    Farklı kademelerde görev yapan toplam 12 bin kadın çalışanı bulunan Migros, yüzde 40 ile en çok kadın istihdamı yaratan şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Migros’ta halen İşkur İşbaşı Eğitim Programı (İEP) sonucu işbaşı yapan 5 bin 689 kişinin 2 bin 641’i yani yüzde 46’sı kadınlardan oluşuyor.

    Perakende sektöründe çalışan kadınların iş hayatında daha eşit temsil edilmesi noktasında öncü uygulamalara sahip olan Migros’ta kadın yönetici oranını ise sektörün üzerinde bir ortalamayla yüzde 28. Yöneticilerinin yüzde 98’ini iç kaynaklarından yetiştiren Migros’un Liderlik Yolu adını verdiği eğitim programında halen 500’e yakın kadın çalışan yöneticiliğe hazırlanıyor.

    Fırsat eşitliğini esas alan politikalarıyla kadınların her alanda yeni meslekler edinmelerini destekleyen Migros, 300 kadın çalışanına kasap uzmanlık eğitimleri vererek onlara yeni bir altın bilezik kazandırdı. Bu uygulama sayesinde kadın kasap sayısında Türkiye ortalaması yüzde 1’ken, Migros’ta bu oran yüzde 10’a ulaştı.

    Aile Kulüplerinde 2500 kadın meslek eğitimi alıyor

    Sadece kendi çatısı altında değil, toplumumuzda da kadının konumunu iyileştirmeyi sosyal sorumluluğu olarak gören Migros, bu çerçevede, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine desteğin en önemli safhalarından birinin eğitim olduğu inancıyla 11 ilde 14 noktada hizmet veren Aile Kulüplerini hayata geçirdi. Migros, halen bu Aile Kulüplerinin çatısı altında 33 farklı dalda ücretsiz olarak isteyen herkese meslek ve beceri kursları veriyor. Ocak ayı itibariyle 2500 kadın, bu eğitimlerden ücretsiz yararlanarak, hayatlarında yeni kapılar açmanın, keşfetmenin ve kendi işini kurabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Migros, bu sayının yıl sonuna kadar 10.000’e ulaşmasını hedefliyor.

    Türkiye’nin dört bir yanında Migros ailesine katılan ve Aile Kulüplerine gelerek bu kurslarda edindikleri bilgi ve becerilerle kendi işlerini kuran kadınlar, sadece kendilerine yeni bir hayat açmakla kalmıyor, ailelerinin refahına da katkıda bulunma olanağına kavuşuyor.

    İsteyene hobi isteyene meslek eğitimi

    Ailelere şehir yaşamında alternatif bir sosyal alan imkânı yaratmak amacıyla kurulan Aile Kulüpleri ise birbirinden farklı konularda düzenlediği kurslarla yeni hobiler ve mesleki beceriler kazandırıyor.

    İlki 2008 yılında Mersin’de hayata geçirilen Aile Kulüpleri bugün 11 ilde, 14 farklı noktada ücretsiz hobi ve meslek edindirme kursları sunuyor. 20 binin üstünde üyeye ulaşan Aile Kulüpleri’nde bugüne kadar, çocuklar için satranç, resim, gitar, karate gibi eğitimler verilirken, yetişkinler için yabancı dil, aşçılık, pastacılık, deri işlemeciliği, ebru sanatı, ahşap boyama, diksiyon, pilates gibi 33 farklı alanda hobi ve meslek edindirme eğitimleri düzenlendi.

    Hem eğlence hem bilgi paylaşım platformu

    Migros Money Club üyesi her kadının ‘iyigelecekelcileri.migros.com.tr’ web sitesine üye olarak katılabildiği platform, kadınlara hem eğlenme hem de ilham verici fikir ve görüşlerini paylaşarak kazanma şansını bir arada sunuyor.

    Hayata geçmesinden bu yana 1 yılda 40.000 bin üyenin üzerine çıkan İyi Gelecek Elçileri platformunda, üyelerin hayata geçirdiği hedef sayısı ise 4.5 milyonu buldu. Hedeflerini gerçekleştirerek bugüne kadar 83.500 sihirli puan kazanmayı başaran ‘İyi Gelecek Elçilerinin’ hedeflerine başlayıp bitirme oranı ise yüzde 99.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.