DOLAR 32,5456
EURO 34,9062
ALTIN 2429,62
BIST 9712,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadın nüfusu genç ama, hayaller yaşlı ve verimsiz

    Kadın nüfusu genç ama, hayaller yaşlı ve verimsiz
    09.12.2018
    A+
    A-

    Dijital dünyada kadınlara yönelik dijital kodlardan bahseden Akan Abdula, yaptıkları bir araştırmanın, kızların erkeklerden daha hayalperest olduklarını, ancak hayallerinden daha çabuk vazgeçtiklerini gösterdiğini belirtti.Abdula yapılan araştırma sonuçlarını şöyle aktardı: “Türkiye’de planlanan evlilik yaşı 25, yüzde 71’i evlilik hayatınıstresli buluyor, yüzde 68’i ise insanlara güvenmiyor.Kadınlar çalışabilmelidir diyen kadınların oranı yüzde 72. Kadınların sadece yüzde 86’sı herhangi bir yabancı dil bilmiyor ve sadece yüzde 8’inin pasaportu var. Eşinden fiziksel ve duygusal şiddet görenlerin yüzde 33, en az bir kere aklından boşanma geçenlerin oranının yüzde 72. Yüzde 42 kesinlikle flörtü uygun bulmuyor. Yüzde 91’i ise birlikte yaşamaya karşı. Her iki kızdan 1’i hayal hayal kurmaya çocukken başlıyor. Yetişkin olunca bu oran yüzde 4’e kadar düşüyor. Hayal dediğimizde de genç kızlarımız hangi mesleğe sahip olacağını hayal ediyor. Genel olarak seçilen mesleklerde de çok yaratıcı olunamıyor, öğretmenlik, kamu personeli gibi.”

    Abdula kadınların kader – keder ve umut üçgeninde yaşadıklarını söyleyerek, “Bu üçgeni kırmadan kadınların gelişimi zor. ‘İnşallah’ kodunu kırmak lazım. Kadın nüfusu genç ama hayaller yaşlı, verimsiz. “ dedi. Genç kadınların hayallerinin niteliğinin özgür olmadığını ama hayallerinin hep özgürlük olduğunu vurgulayan Abdula, araştırmaya göre genç kadınların özgürlükleri için evlenmek istediklerini özellikle Erzurum’da ve Adana’da kadınların çok daha fazla baskı altında olmasından dolayı çocuksu hayaller ile özgürlük arayışları olduğunu dile getirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.