DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadir Çöpdemir Su Elçileri ile Konya’da sohbet etti

    Kadir Çöpdemir Su Elçileri ile Konya’da sohbet etti
    08.08.2017
    A+
    A-

    Çevre ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğini sağlamak konusunda toplumdaki farkındalığı yükseltmek amacıyla hazırlanan ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansmanıyla desteklenen “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” kapsamında Kadir Çöpdemir ile gerçekleştirilen bir dizi sohbetin ikincisi Konya’daydı. “Konumuz: Sudan Sebepler” başlıklı sohbet Konya’da gerçekleştirildi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sözleşme makamı olduğu; Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT iş birliği ile yürütülen proje kapsamında, “Sudan Sebepler” konulu sohbetinin ilkini Muğla’da gerçekleştiren sanatçı Kadir Çöpdemir, Konya’dan sonra ise sohbetlerine 22 Eylül’de Trabzon’da, 27 Ekim’de Ankara’da matine ve suare olarak devam edecek.

    “Kadir Çöpdemir ile Konumuz Sudan Sebepler” sohbetlerine; Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Teknik Destek Projesi Koordinatörü Özgür Aydıncak ve Takım Lideri Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç konuk olarak katıldı.

    Su Elçileri projesinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kadir Çöpdemir suyun önemine dikkati çekti. “Biz çok harcadık ama siz sahip çıkın diye farkındalık yaratmak için bu proje ile yola çıktık” ifadelerini kullandı.

    Proje Koordinatörü Özgür Aydıncak ise “Bu proje ile ülkemizin mevcut vizyonunun üzerine bir tuğla da biz koyalım vizyonu ile projeyi hayata geçirdik” dedi.

    Proje ile doğanın hakkını doğaya vereceklerini vurgulayan Takım Lideri Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, “Gelecekte suya sahip çıkacak mevkilerde gençlerimiz olacak. Bu yüzden bu proje ile özellikle gençlerimiz için farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sohbetlerin gerçekleştirildiği iller, projenin pilot olarak uygulanmakta olduğu Batı Akdeniz Havzası, Konya Kapalı Havzası ve Doğu Karadeniz Havzası’ndan seçildi. Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi ile Türkiye’de su kaynakları ve çevrenin korunması ile doğal kaynakların kirletilmeden ve verimli kullanımının sürdürülebilirliği için toplumun farklı kesimlerinde farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Kadir Çöpdemir ile “Konumuz Sudan Sebepler” sohbetleri ile projenin öncelikli hedef kitlesi arasında bulunan üniversite öğrencilerine ve gençlere çevrenin korunması ve suyun verimli kullanımı “eğlendirirken düşündürmek” yaklaşımıyla aktarılacak olup bu sayede geniş kitlelere su ve çevre mesajlarının doğrudan ulaştırılması amaçlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.