DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadir Has Üniversitesi STFA İnşaat Grubu ile işbirliği anlaşması imzaladı

    11.09.2019
    A+
    A-

    Kadir Has Üniversitesi, eğitim, öğretim ve araştırmaya yönelik işbirliğini geliştirmek amacıyla 6 Eylül Cuma günü STFA İnşaat Grubu ile işbirliği anlaşması imzaladı.

    Kadir Has Üniversitesi, proje konuları sağlamak, sorunlara her düzeyde ortak çözüm geliştirmek, yaz stajları ve mezuniyet sonrası istihdam gibi alanlarda da eğitim süreci içinde ve sonrasında etkin rol üstlenmek amacıyla,STFA İnşaat Grubuile işbirliği anlaşması imzaladı.

    “ANLAŞMALAR, YENİLİKÇİ ÇÖZÜM VE TEKNOLOJİLERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ”

    Kadir Has Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Metin Ger, “Kadir Has Üniversitesi olarak lisans ve lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin olabildiğince sahada gerçekleşmekte olan işlerin içinde yer almaları ve bu işlere yönelik tez ve proje benzeri bilimsel ve akademik çalışmalar yapabilmelerine imkan sağlamak için farklı sektörlerle anlaşmalar düzenliyoruz. Yapılan bu anlaşmalar, yenilikçi çözümlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi için güncel gelişmelere hakim mühendislerin yetiştirilebilmesine olanak verecek şekilde tasarlanmış ders programlarının uygulamaya konulması için önemli bir rol oynuyor. Yakın gelecekte hem sektöre hem akademik üniversite eğitimine katkısı olacağına inanıyoruz. STFA İnşaat Grubu ile yaptığımız anlaşma ile de bunu pekiştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

    Resim

    Kadir Has Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutlu olduğunu belirten STFA İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Şentürk,“Böyle güzel bir işe katkımız olduğu için çok mutluyuz. Kadir Has Üniversitesi’ne de ayrıca teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri özel sektör ile üniversiteler arasındaki bağın kopukluğu. Bir şekilde bu durumu zaman içerisinde gidermemiz gerekiyor. Kadir Has Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma, bu kopukluğu gidermenin başlangıcı olabilir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.