DOLAR 32,5303
EURO 34,8394
ALTIN 2428,271
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadir Has Üniversitesi’nden ‘Lisansüstü Kış Okulları’

    Kadir Has Üniversitesi’nden ‘Lisansüstü Kış Okulları’
    07.02.2020
    A+
    A-

    Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de ilk defa fakülte bazlı özel programlarla üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan lisans öğrencileri, lisans mezunları ve lisansüstü eğitim almayı düşünenler için ‘Lisansüstü Kış Okulları’ düzenliyor.

     

    Kadir Has Üniversitesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Lisansüstü Kış Okulu, fakülte bazlı programları ile 2019 yılı aralık ayında başladığı eğitimlere devam ediyor. Aralık ve Ocak aylarında “Sanat ve Tasarım”, “Psikoloji” ve “İnsan Hakları Hukuku” programlarına katılan 200 kişi, alanında deneyimli akademisyenler ile buluşarak lisansüstü çalışma alanlarına dair bilgi alıp, ilgili alandaki en güncel araştırma ve çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

    “Sırada ‘Diplomasi ve Türkiye’ programı var”

    Lisansüstü eğitim için yeni perspektifler sunmayı amaçlayan ve günümüzde yaşanan somut/soyut olgulara farklı bakış açıları ile eleştirel bir ortam sunan Lisansüstü Kış Okulu’nun dördüncüsü ise 18 Şubat 2020’de ‘Diplomasi ve Türkiye’ başlığıyla düzenleniyor. ‘Diplomasi ve Türkiye’ programı, lisansüstü eğitimle ilgili bilgi vermenin yanı sıra T.C. Dışişleri Bakanlığı giriş sınavına hazırlanmayı amaçlayan öğrencilere rehber olmayı da hedefliyor. Bu programda, Prof. Dr. Mitat Çelikpala’nın katılımıyla ‘Dış Politikada Ufuk Turu’, Prof. Dr. Serhat Güvenç’le ‘Uluslararası İlişkiler ve Türkiye’, Büyükelçi Ömer Önhon’la ‘21. yy’da Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler’, Aydın Selcen’le ‘Dışişlerinde 20 yıl ve Sahayı Okumak’, Doç. Dr. Akın Ünver’le ‘Dijital Diplomasinin Dinamikleri’, Prof. Dr. Lerna Yanık’la ‘Uluslararası Kimliğin Diplomasisi’ ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Karaoğuz ile ‘Global Ekonomik Yönelimler ve Türkiye’ başlıklı oturumlar yer alıyor.

    “Lisansüstü eğitimi merak eden her öğrenci ve mezuna açık ve ücretsiz!”

    Lisansüstü Kış Okulu eğitimleri 3 Mart 2020’de Mühendislik Fakültesi, 16 Mart 2020 tarihinde İşletme Fakültesi ve 26-27 Mart 2020 tarihleri arasında da İletişim Fakültesi bölümleri özelinde gerçekleştirilecek. Lisansüstü eğitimi merak eden aday öğrenciler tüm eğitimlere ücretsiz olarak katılabiliyor ve programı tamamlayanlar katılım belgesine sahip oluyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.