DOLAR 32,3315
EURO 35,1042
ALTIN 2308,444
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi Çikolatadan heykellere ev sahipliği yapıyor

    Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi Çikolatadan heykellere ev sahipliği yapıyor
    31.12.2019
    A+
    A-

    Kahve Dünyası, yeni yıl öncesinde çok özel bir çalışmaya imzasını atıyor.Geçtiğimiz yıl başlanan çikolatadan heykel projesi bu yıl yine heykeltıraş Güler Güçlü tarafından yapılan çikolatadan heykeller ile devam ediyor. Fabrika Veliefendi’nin özel atmosferini daha da büyülü bir hale dönüştüren 2 metre boyundaki çikolatadan çam ağacı ve1.80 metre boyutundaki Noel Baba heykeli, 3 ton çikolata kullanılarak 100 saatte tamamlanacak.

    “Hepimizin ortak noktası” Kahve Dünyası, yeni yıla sayılı günler kala herkesi çikolatadan heykelleri görmek için Fabrika Veliefendi’ye davet ediyor. Kahve Dünyası’nın en özel mağazalarından biri olan Fabrika Veliefendi’de büyülü bir atmosfer yaratan çikolatadan heykeller, muhteşem görüntüsüyle kendine hayran bırakırken herkesin iştahını da açıyor. Çikolata tutkunlarının aklını başından alacak çikolatadan çam ağacı ve Noel Baba heykelleri, çocukların büyük ilgisini çekiyor. Yapımında 3 ton çikolata kullanılan, 2 metre ve 180 santimetre boyundaki heykelleri gören çocuklar, adeta bir masaldan fırlamış gibi görünen çikolatadan şaheserlere bayılıyor.

    Hem çikolata fabrikası hem mağaza hem de müze olması itibarıyla dünyada nadir görülen çok özel bir konsepte sahip olan Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi’yi ziyaret edenler 31 Aralık’ta tamamlanacak heykellerin yapım sürecini izleme fırsatını da yakalıyor. Çikolata gibi zorlu bir malzemenin nasıl sanata dönüştürülebileceğini gösteren çikolatadan heykellerin yaklaşık 100 saatte tamamlanması planlanıyor.

    Yeni çikolatadan heykellerle birlikte Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi’deki heykel sayısı da üçe çıkıyor. Heykeltıraş Güler Güçlü, temmuz ayında da Kahve Dünyası’nın çikolata şefi olan ve dünyanın en iyi çikolata ustaları arasında sayılan Jean-Pierre Wybauw’un çikolatadan heykelini yapmıştı. Geçen yıl hayatını kaybeden Mr. Chocolate (Bay Çikolata) lakaplı Wybauw’un anısını çikolatadan heykeliyle yaşatan Kahve Dünyası, böylece bu çok değerli çikolata ustasını misafirlerine tanıtmaya devam ediyor.

    Çikolatadan heykellere ev sahipliği yapan Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi, Kahve Dünyası tarafından eski bir iplik fabrikasından çikolata fabrikasına dönüştürüldü. En yenisi bir asır öncesine ait antika eşya ve makineler, günümüz versiyonlarıyla birlikte sergilendiği Fabrika Veliefendi’de misafirler; bir yandan Kahve Dünyası’nın kahveden çikolataya, dondurmadan pastaya eşsiz lezzetlerini tadarken bir yandan da tarihte keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Deneyenler Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi mağazasında çikolata yapımını öğrenmek üzere atölyelere katılabiliyor. Kahve Dünyası’nın çikolata ustaları tarafından düzenlenen atölyelerde, çikolata yapımının sırlarının yanı sıra bu eşsiz lezzetin binlerce yıllık yolculuğuna dair ilginç bilgiler de paylaşılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.