DOLAR 32,5833
EURO 34,805
ALTIN 2501,225
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kalça ağrıları ile bel fıtığı birbirine karıştırılıyor

    Kalça ağrıları ile bel fıtığı birbirine karıştırılıyor
    30.05.2019
    A+
    A-

    Zaman içerisinde oluşan kireçlenme, çarpma,ters hareketler, şişmanlama ve hareketsiz yaşam nedeniyle diz, kalça ve belağrılarında artış yaşanıyor ve özellikle kalça ağrısıyla, bel fıtığı birbirinekarıştırılıyor.

    Kalça ağrısı ve bel fıtığının birbirine karıştırıldığına dikkat çeken,Çevre Hastanesi doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. M. YavuzÇırpıcı; hem hasta, hem de hekim açısından teşhis ve tedavide ki öneminedeğindi. İleri yaşlarda belde kireçlenme ve bel fıtığından kaynaklananağrıların, kalçaya da yayıldığını ve kalça ağrısı ile karıştırılabildiğinisöyleyen Op. Dr. M. Yavuz Çırpıcı şöyle konuştu: “Özellikle kalça vebacağa yayılan ağrı yakınması olan bel fıtığı hastalarında, fıtık ameliyatısonrası kalça ağrıları devam ediyor. İkisi içinde birbirinde farklı tedavileruygulanması gerekiyor. Kalça eklemi uyluk kemiğinin üst ucu ile leğen kemiğiarasında ki eklemdir. Kalça ağrısı; yumuşak doku, kasların ve tendonlarınbirbirine sürtmesi, aşırı gerilmesi, ödem ve iltihaplarından, eklem daralmasınabağlı kemiklerin arasında ki sürtünmeden, kireçlenmeden, iltihaplı romatizma,gelişimsel kalça displazisi (Doğuştan Kalça Çıkığı) geçici eklem zarı iltihabı,veya travma kaynaklı olabiliyor. Hastalar kalça ağrısını kabalarında ki ağrıyıifade etmek için kullansalar da, kalça ekleminin ağrısı kasıkta ve uyluğun önyüzünde, hatta dizde de hissedilebiliyor.”

    Dinlenmekle geçmeyen ve gece uykudan uyandıran kalça ağrısı “önemlidir”

    Op. Dr. M. Yavuz Çırpıcı; “Günlük yaşam aktivitelerimizi rutinimiz dışında fazla yaptığımızda,sık sık eğilip doğrulduğumuzda, merdiveni özellikle ağır bir yük taşırken kullandığımızda,sert zeminde uzun süre yüründüğünde vb durumlarda herkeste ağrı olabiliyor, eğerağrı gece uykusundan uyandıracak kadar şiddetliyse ve dinlenmeyle geçmiyorsabir uzmana o zaman başvurmak gerekir. En çok görülen şikâyetler istirahatedildiği halde geçmeyen ağrı, eklemden aşırı çıtırtı sesi gelmesi, topallamaveya hareket kısıtlılığıdır. Bu şikâyetlerle gelen hastanın normal birgrafisini çektiğimizde eklemdeki daralma, kıkırdak yüzeylerdeki harabiyet ya daoluşan osteofit dediğimiz kemiksi çıkıntılara göre eklem probleminin derecesibelirlenir. Tedavi seçeneklerimizi, hastanın yaşı, cinsi, hobileri, yaptığıişlere ve eklemin belirlenen harabiyet derecesie göre belirleriz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.