DOLAR 32,3096
EURO 35,06
ALTIN 2278,504
BIST 8961,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kale Çelik Kapı gençlerin tasarımlarını üretecek

    Kale Çelik Kapı gençlerin tasarımlarını üretecek
    02.12.2017
    A+
    A-

    Kale Çelik Kapı tarafından yaratıcı fikirleri desteklemek ve sektöre ilgi duyan yetenekli öğrencileri ödüllendirmek amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen “Hikayeye Açılan Kapılar Kapı Tasarım Yarışması”nın kazananları ödüllerine kavuştu. Türkiye genelinde 91 üniversiteden 166 başvurunun yapıldığı ve toplamda 40 bin TL’lik ödülün dağıtıldığı yarışmanın birincisi olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi İrem Kaydu, büyük ödülün sahibi oldu. Kale Çelik Kapı; ödüle layık görülen kapı tasarımlarını üreterek, tüketicilerin beğenisine sunacak.

     

    Çelik kapı sektörünün önde gelen firmalarından Kale Çelik Kapı tarafından, özgün tasarımları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlenen Hikayeye Açılan Kapılar Kapı Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Kale Endüstri Holding CEO’su Zeki Şafak Ozan’ın ev sahipliğinde, Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; jüri üyeleri ve öğrenciler katıldı.

    Bu yıl ilk kez düzenlenen ve üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açık olan yarışmaya, Türkiye genelindeki 91 üniversiteden 166 başvuru yapıldı. Öğrencilerin günlük yaşam alanlarında kullanılabilecek ve üretilebilir kapıları, özgün hikayeler ile tasarlayarak katıldıkları yarışmanın birincisi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi İrem Kaydu, ikincisi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi İlker Toruk, üçüncüsü ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Baran Aybars ve Cansu Özay oldu. Yarışma kapsamında ayrıca 7 öğrenci de mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

    Zeki Şafak Ozan: “Sektörü geleceğe taşıyacak tasarımlar gençlerimizin elinden çıkacak”

    Müşterilerine tüm ürünleriyle maksimum güvenlik sunarken, trendleri takip eden tasarımlarıyla da kendilerini konforlu ve değerli hissetmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Kale Endüstri Holding CEO’su Zeki Şafak Ozan, “Bu kapsamda genç yeteneklerin sektörün gelişimi için yaratacağı katma değeri son derece önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki sektörümüzü geleceğe taşıyacak, ülke ekonomisine katkı sağlayacak tasarımlar gençlerimizin elinden çıkacak.

    Hikayeye Açılan Kapılar Kapı Tasarım Yarışması gibi platformların, teoriyi pratiğe döken nitelikleri ile üniversite eğitimini tamamlayıcı bir misyonunun olduğuna ve öğrencilerin gelişimini de olumlu anlamda hızlandırdığına inanıyoruz. Globalleşme ile birlikte her şeyin birbirine benzediği günümüz dünyasında, benzersiz olmayı başaranlar özgün olan hikayeler. Dolayısıyla başvuruları değerlendirirken de tasarımların kullanılabilir ve üretilebilir olmasının yanı sıra üzerinde durduğumuz en önemli nokta tasarımla hayat bulan özgün hikayeler oldu. Tasarım, özgünlükten gelen bir kalite taşıdığında ürünlerin katma değerini artırıyor. Tüketiciye farklı duygu ve değerleri hissettirecek şekilde ayrışmak ancak hikaye anlatımıyla örülen bir tasarım yaklaşımı ile mümkün. Bu doğrultuda, yarışmamıza başvuran ilham verici tasarımlar da bizlere yeni hikayelerin kapılarını açtı. Sektörümüzün lider kuruluşu olarak; gençlerimizin önünü açacak, mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak ve nihayetinde onları sektörümüze kazandıracak yarışmamızı her yıl daha da zenginleştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

    Projeler güçlü isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirdi

    Yarışmaya katılan projeleri değerlendiren jüride; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet Zeki Turan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Özkaraman Şen, MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Ozan Avcı, Bakırküre Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Gürhan Bakırküre, Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Avcılar, Kale Endüstri Holding Pazarlama Direktörü Billur Kaymak Burkutoğlu ve Kale Endüstri Holding Pazarlama İletişimi Müdürü Hasan Yılmaz yer aldı.

    Yarışmada dereceye girenlerin listesi şöyle:

    1.lik Ödülü: İrem Kaydu – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü

    2.lik Ödülü: İlker Toruk – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

    3.lük Ödülü: Baran Aybars, Cansu Özay – İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

    Mansiyon: Güner Nazlı Aral, Serkan Ateş – İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

    Mansiyon: Sümeyye Yaşar, Merve Sertoğullarından – İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

    Mansiyon: Aynur Akçakaya – Gebze Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

    Mansiyon: Buğrahan Miraç Eser – Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

    Mansiyon: Elif Özgen – Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

    Mansiyon: Evren YAZICI  – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

    Mansiyon: Ezgi Altun, Yasemen Banu Zülfikar – İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.