DOLAR 32,5004
EURO 34,7694
ALTIN 2488,355
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kalebodur’un tasarım yarışmasına katılan öğrencilerden küçük banyolar için akıllı çözümler

    Kalebodur’un tasarım yarışmasına katılan öğrencilerden küçük banyolar için akıllı çözümler
    05.05.2017
    A+
    A-

    Türkiye’de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur, İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliği ile öğrencilerin yaratıcılığını destekleyen bir tasarım yarışması düzenlendi. ‘Kazanmak için büyük düşün, küçük tasarla’ sloganıyla düzenlenen yarışmada, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

    Mimarlık kültürüne katkıda bulunmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, üniversiteler ile ortak projeler yürütmeye devam eden Kalebodur’un, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde, “Kale ürünlerini kullanarak ‘küçük banyolara’ akıllı çözümler bul, yarışmayı kazan” çağrısıyla düzenlediği tasarım yarışmasına Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileri katıldı.

    6 Mart’ta başlayan yarışmaya büyük ilgi gösteren öğrencilerin Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale Banyo markalı ürünleri kullanarak hayata geçirdiği projeleri; mimar, tasarımcı ve dekorasyon dergilerinin yayın yönetmenleri gibi alanında uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. 27 Nisan’da Levent’teki Kaleseramik Merkez Binası’nda projeleri inceleyen jüri üyeleri Arzu Çetin, Banu Manav, Banu İlhan, Gönül Ardal, Hakan Helvacıoğlu, Rana Kutlu, Sevda Barandır, Yelin Evcen, Zeki Koen ve Zeliha Özay dereceye giren tasarımları seçti.

    Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler Nilay Dağlar, Mert Bozkurt ve Feleknaz İmir, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen törenle, ödüllerini aldı. Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale Banyo markalı ürünleri kullanarak ‘küçük banyolar için akıllı çözümler’ tasarlayan öğrenciler, ödüllerin yanı sıra, jüri üyesi mimarların ofislerinde staj hakkı kazandı. Yaratıcı tasarımlarıyla ödüle layık görülen öğrencilerden, birinciye yaz dönemi staj imkanı ve iPhone 6s telefon, ikinciye iPad Mini4 tablet, üçüncüye Apple Watch akıllı saat hediye edildi.

    Üniversitelerin Mimarlık Fakülteleri ile ortak projeler yürüten Kalebodur, ayrıca öğrenciler için düzenlenen workshop’lara destek olarak, gerek öğrenciler gerekse öğretim üyeleri ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.