DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kapalı alan temizliği şirket karlılığını etkiliyor

    Kapalı alan temizliği şirket karlılığını etkiliyor
    01.02.2018
    A+
    A-

    Yapılan araştırmalar, kapalı alan temizliğinin hem direkt hem de dolaylı olarak şirket verimliliği ve dolayısıyla karlılığına katkı sağladığını gösteriyor. Çalışan sağlığı, çalışan motivasyonu ve çalışan konsantrasyonu açısından temiz bir alanda çalışmanın, temiz olmayan bir alanda çalışmaya göre verimlilik etkisi yüzde 10’lara kadar çıkıyor.  Genel mekânlarda hijyenin manifestosunu yeniden yazan entegre tesis yönetim şirketi Siteplus, binalarda uzman kadrosuyla gerçekleştirdiği temizlik ile zararlı mikroorganizmaları en aza indiriyor ve kritik alanlarda yüzde 99’a varan dezenfeksiyon sağlayarak şirket verimliliğine katkı sağlıyor

     

    Şirketlerin temizliği çalışan sağlığı ve motivasyonu için önemli bir konu. Yapılan araştırmalar da bu bilgiyi doğrular nitelikte. Araştırmalara göre; kapalı alan temizliğinin hem direkt hem de dolaylı olarak şirket verimliliği ve dolayısıyla karlılığına katkı sağladığını gösteriyor. Öte yandan havaların soğumasıyla birlikte kış aylarına özgü hastalıkların yanı sıra dış ortamdaki duman, koku, is gibi kirlilik ölçütleri de artmaya başladı. AVM, hastane ve havalimanları gibi genel mekanların hijyeni kadar, günümüzün neredeyse tamamını geçirdiğimiz ve kalabalık çalışma alanları olan işyeri ve ofislerin temizliği de kış aylarında çok daha önemli bir yere oturuyor.

     

    “Siteplus olarak mikropların ve bakterilerin çoğalıp yayılmasını engelliyoruz”

    Partnerleri için 360 derece temizlik hizmeti sunan Siteplus, genel mekanların ve ofislerin sağlıkla müşterilerine hizmet vermesinin yolunu aralıyor. Genel mekanların temizliğinin iyi planlanmasının ve belirlenen mekana göre ürün kullanımın farkındalığıyla Siteplus, 1445 kişilik profesyonel kadrosuyla genel mekanlarda hijyenin manifestosunu yeniden yazıyor. Binalarda, uzman kadrosuyla gerçekleştirdiği temizlik ile zararlı mikroorganizmaları en aza indirip kritik alanlarda yüzde 99’a varan dezenfeksiyon sağlayarak bireylere sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayan Siteplus, mikropların ve bakterilerin çoğalıp yayılmasını engelliyor. Sağlıklı ve temiz bir ortam isteyen tüm kurumların aradıkları partner olduklarını söyleyen Siteplus Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Coşkun, Uluslararası Renk Kodlama Sistemi[i]ile çalıştıklarını, bu sayede de bir alandan diğer bir alana mikrobun bulaşmasını yani çapraz bulaşma riskini engellediklerini söyledi.

     

    “İnsan yoğunluğunun fazla olması, alan kirliliklerinin artmasına neden oluyor”

    Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onaylı sertifikasyon sisteminden geçen iş arkadaşlarıyla çalışmayı tercih ettiklerinin altını çizen Coşkun, bu farkındalık sayesinde çalışanların hem kendi sağlıklarını hem de hizmet verdikleri insanların sağlığının korunması için temel kuralları öğrendiklerini söyledi. Temizlik Hizmetlerinde yüzde 100 zararlı mikroorganizmaların yok edilmesinin pek mümkün olmadığını aktaran Coşkun, “Genel mekanlarda yüzde 100 dezenfeksiyon sağlanabilmesi için tüm alanlarda temizlik sonrası dezenfeksiyon işleminin yapılması gerekmektedir. Genellikle hastanelerde riskli olarak sınıflandırılan ameliyathane, laboratuvar, morg vb. alanlarda kullanılan dezenfektanlarla bu sağlanabilir. Temizlik hizmetlerinin doğru kurallara uygun yapılması ile mikroorganizma miktarı en aza indirilir. İnsan yoğunluğunun fazla olması, alan kirliliklerinin artmasına neden olmakta, bu durumda hızlı ve dinamik personel yapımızla anında müdahalelerle çözüm üretmekteyiz” dedi.

    [i]Uluslararası Renk Kodlama Sistemi Hakkında; Sistemin amacı bir alandan diğer bir alana mikrobun bulaşmasını (çapraz bulaşma riski) engellemektir.

    1) Kırmızı Kova:  kırmızı bez tuvaletlerde klozet ve pisuar alanlarının temizliğinde kullanılır.

    2) Sarı Kova: sarı bez tuvalet ve duş alanlarında klozet ve pisuar haricinde tüm ıslak alanların temizliğinde kullanılır.

    3) Mavi Kova: Genel alanlarda, , mavi bez diz kapağı üstü ve el hizasındaki tüm kuru alanların( kapı, çerçeve, masa üstü, dolap üstü-yan yüzeyleri-iç kısımları vb. ) alanların temizliğinde kullanılır.

    4) Yeşil Kova: Genel alanlarda, , yeşil bez diz kapağı aşağısındaki tüm kuru yüzeylerin (masa ve sandalye ayakları, süpürgelikler, çöp kovaları, yangın merdivenleri vb.) alanların temizliğinde kullanılır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.