DOLAR 32,5121
EURO 34,939
ALTIN 2436,641
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karantinada Meksika rüzgarı estirin!

    Karantinada Meksika rüzgarı estirin!
    16.04.2020
    A+
    A-

    Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet, dünya lezzetlerini mutfağında ağırlamak isteyenleri yepyeni ürünü Dana Fajita ile tanıştırıyor. Meksika’dan gelen lezzet rüzgarı dana fajita ile karantina mutfağında maharetlerini göstermek isteyenlere Bonfilet şefleri, kızgın tavanın üstünde dumanı tüten dana fajita tarifi paylaştı.

    Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını sebebiyle evde kalınan karantina günlerinde kimi ne yemek yapsak diye kara kara düşünürken kimisi de sürekli yeni keşifler yaparak birbirinden enfes tariflere imza attı. Bazılarımız ise hiç tecrübe sahibi olmadan yemek yapma sevdasına düştü. Bu günlerde mutfağında farklı lezzetleri test edenler, dünya mutfağına merakı olanlar için, kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet yepyeni bir lezzet sunuyor. Bonfilet’in yeni ürünü dana fajita, dana but etinin uzun ince şeritler halinde doğranarak, özel biberiye sosu ile marine edilmesinden sonra paketlenerek raflarda yerini aldı.

    Bon­filet’in maharetli şeflerinden tarif önerisi:

    Malzemeler:

    400 Gr. Bonfilet Dana Fajita,

    2 adet kırmızı soğan,

    1 adet yeşil biber,

    1 adet kırmızı biber,

    1 adet sarı biber,

    1 yemek kaşığı tuz,

    1 çay kaşığı karabiber,

    1 yemek kaşığı zeytinyağı,

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı:

    Biberleri ve soğanları hemen hemen aynı boyda olacak şekilde jülyen doğrayın. Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayıp, bütün malzemeleri soteleyin. Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri ve soğanları ilave edin. Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin. Dilerseniz üzerine taze maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.