DOLAR 32,499
EURO 34,9574
ALTIN 2429,864
BIST 9805,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karnımızı doyurdu, şimdi de çocukların zihnini doyuruyor

    Karnımızı doyurdu, şimdi de çocukların zihnini doyuruyor
    03.11.2017
    A+
    A-

    100 binlerce kişiye 35 yıldır yemek veren Parıltım Yemek, okuyan nesiller yetiştirmek için düğmeye bastı. Parıltım Yemek Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü’nde kitap okuma evi ve bilgisayar odası kurdu. Parıltım Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Necat Aydın, “Meşelik Köyü’ndeki çocuklarımızın bilgi ve öğrenme merkezine yakın olmalarını istedik. Şimdi ki hedefimiz ortaokul kurmak” dedi

    80’li yıllardan itibaren 100 binlerce kişinin karnını doyuran Parıltım Yemek, şimdi geleceğimiz olan çocukların zihnini doyuruyor. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü’ndeki çocuklar için kitap okuma evi ve bilgisayar odası yaptıran Parıltım Yemek, çocukların bilgi dağarcığına katkı yapıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yılında 29 Ekim’de hizmete açılan kitap okuma evi ve bilgisayar odası ile Cumhuriyet çocuklarının gelişimine destek olmak amaçlanıyor.

    Bilgiye erişim kolaylaştı

    Parıltım Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Necat Aydın, bu sosyal sorumluluk projesi için Meşelik Köyü’nü seçmelerinin temel nedeninin bölgedeki çocukların bilgiye erişimde zorlanmaları olduğunu söyledi. Necat Aydın, “Meşelik bölgesinde ve etrafında bir sürü çocuğumuz var. Öğrencilerin bilgi ve öğrenme merkezine yakın olmalarını istedik. Bu yüzden de kitap okuma evi ve bilgisayar odasını Meşelik Köyü’ne kurduk” dedi.

    Okuyan nesiller için kitap bağışı şart

    Kitap okuma evi ve bilgisayar odası projesinin tamamen Parıltım Yemek’in öz sermayesiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Necat Aydın, “Bilgisayar odasındaki bilgisayarlarımız bazı hayırsever dostlarımız tarafından hediye edildi. Kim tarafından hediye edildiyse, bilgisayarın üstüne o kişinin ismini yazdık” diye konuştu. Aydın, kitap okuma evine isteyen herkesin destek olabileceğini belirterek, “Okuyan nesiller yetiştirebilmek için herkesten kitap bağışı bekliyoruz. Kitap okuma evimizde ne kadar çok kitap olursa o kadar çok çocuğumuzun ihtiyacını karşılayabiliriz” ifadelerini kullandı.

    Sırada ortaokul var

    Çocukların bina içerisindeki sessiz ve huzurlu ortamda kitap okuyabileceğini, karşılıklı tartışma fırsatı bulabileceklerini kaydeden Necat Aydın, “Kitap okuma evimize diğer köylerden, şehir dışından hatta Türkiye dışından gelmek isteyen herkes gelebilir. Evimiz Bodrum Havaalanı’na 10 dakika mesafede konumlanıyor” şeklinde konuştu. Aydın, hedeflerinin Meşelik’e 8 derslikli bir ortaokul kurmak olduğunu sözlerine ekledi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.