DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karoistanbul’un Art Nouveau çini karoları mekanları baştan yaratıyor

    Karoistanbul’un Art Nouveau çini karoları mekanları baştan yaratıyor
    17.07.2018
    A+
    A-

    Farklı kültürlere ait el işçiliğiyle üretilmiş zemin ve duvar kaplamalarını evrensel sanat değerleriyle yeniden yorumlayarak desenli çini karo sanatını (karosiman/karomozaik) zirveye taşıyan Karoistanbul, Art Nouveau ürünleriyle 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başında yaygınlık kazanan sanat akımını yeniden canlandırıyor.

    Desenli karo çini (karosiman/karomozaik) sanatında el yapımı özgün tasarım ürünleriyle fark yaratan Karoistanbul, Art Nouveau model çini karolarıyla zemin ve duvar dekorasyonuna bambaşka bir zarafet kazandırıyor. Art Nouveau, zarif dekoratif süslemelerin ön plana çıktığı, kıvrımların ve bitkisel desenlerin sıklıkla kullanıldığı bir sanat akımı. Karoistanbul, Art Nouveau‘yu yeniden canlandırarak, 10 farklı ürün modeliyle yaşam alanlarını doğadan esinlenmiş rengarenk desenlerle buluşturuyor.

     

    Doğal malzemeden el yapımı ürünler

    Karoistanbul‘un Art Nouveau ürünleri, modern tasarım anlayışına uygun olarak stilize edilmiş çiçek motiflerinden, birbirinden farklı desen ve renklerden oluşuyor. 20x20x1,8 cm ebatlarına, metrekare başına 35-40 kg ağırlığa ve 6-8 mm boya katmanına sahip olan Art Nouveau ürünler, el yapımı olmalarının yanı sıra tamamen doğal malzemelerden üretiliyor.

     

    Geleneksel motif ve desenlerden modern ve yenilikçi desen ve dokulara kadar yüzlerce farklı ürünü kullanıcıların beğenisine sunan Karoistanbul, 1000‘i aşkın kalıba sahip bulunuyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.