DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kartal’da 750 milyonluk dönüşüm

    Kartal’da 750 milyonluk dönüşüm
    10.06.2017
    A+
    A-

    İstanbul Kartal’daki Diktaş Ören Bayan İplik Fabrikası Tuzla’ya taşınınca, Teknik Yapı yıkılan fabrika arsasında gayrimenkul projesi geliştirmek için düğmeye bastı. İplik fabrikasının arsasında hayata geçecek lüks konut ve ofislerin değeri 750 milyon lira.

    İstanbul Kartal fabrikadan dönüşüm projelerinde önemli bir adres haline geldi. Geniş fabrika arsalarının sağladığı avantajla gayrimenkul şirketlerinin gözde merkezi haline gelen ilçede bir proje için daha düğmeye basıldı. 1985 yılından bu yana Anadolu yakasında hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Teknik Yapı, Diktaş Ören Bayan İplik Fabrikası’nın yerine de talip oldu. Yapılan kat karşılığı anlaşma ile konut ve ofis projesi için çalışmalar başladı. Deluxia Park Residence ve Deluxia Park Business olmak üzere iki farklı etaptan oluşan projede rezidans bloku satışa çıktı. 35 katlı 1 rezidans, 6’şar katlı 2 ofis olmak üzere toplam 3 bloktan oluşan Deluxia Park Residence projesinde 364 konut yer alıyor. Henüz satışa sunulmayan Deluxia Park Business bölümünde ise 414 ofis yer alıyor.

    AYNI PROJE 2 İLÇEDE
    Teknik Yapı’nın ‘Altın Üçgen’ diye adlandırdığı Kartal, Soğanlık, Maltepe, Tuzla bölgesindeki dönüşümde, etkin bir şekilde yer aldığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, dönüşüm hamlesinin devam edeceğini söyledi. Bölgede ilk dönüşüm projesini yapan firmalardan biri olduklarını söyleyen Nazmi Durbakayım, 1985 yılında demir döküm fabrikası yerine proje geliştirerek başlattıkları süreçte binlerce konut hayata geçirdiklerini ve 5 yıl sonra bölgede yeniden yatırıma karar verdiklerini söyledi. Projenin konumu ile öne çıktığını belirten Durbakayım, “Aynı projede konutlar Kartal ilçe sınırında, ofisler Maltepe’de yer alıyor. Arasından Dragos Çayı geçiyor” dedi.

    Kartal ve çevresinde bugüne kadar 6 proje hayata geçirdiklerini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Bu bölgede 2.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptık. 1.5 yıllık süreçte konut alıcısına en az yüzde 60-70 kazandırdık. Deluxe Park projesinin de en az yüzde 60 prim öngörüyoruz. Projeden beklendiğimiz hasılat ise 750 milyon lira” dedi. Lansmana özel yüzde 5 indirimle satışa çıkan projede peşin ödemelerde yüzde 10 indirim yapıldığını belirten Durbakayım, metrekare fiyatlarının indirimle birlikte 6 bin 380 liraya geldiğini ifade etti. Teslimlerin 36 ayda yapılacağı projede 1+1 daire fiyatları 339 bin liradan başlıyor.

    MÜZE DE KURACAK
    Kentsel dönüşüm projeleri hayata geçerken hatıraların silindiğini söyleyen Nazmi Durbakayım, yeni projelerinde bir müze kuracaklarını söyledi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün önerisi ile Diktaş Müzesi yapmaya karar verdiklerini belirten Nazmi Durbakayım, müzede tekstil sektörü ile ilgili ürünlerin ve makinelerin sergileneceğini dile getirdi. Durbakayım, “Kentsel dönüşüm projeleri yaparken binaları yıkıyoruz ve tüm izler siliniyor. Oysa biz bunları yaşatmalıyız Müzeler toplumun hafızasıdır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.