DOLAR 32,5348
EURO 34,8867
ALTIN 2432,74
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kaspersky Lab ve Starmus Festivali tüm dünyada bilim ve eğitimi teşvik ediyor

    Kaspersky Lab ve Starmus Festivali tüm dünyada bilim ve eğitimi teşvik ediyor
    07.02.2019
    A+
    A-

    Starmus V, global sorunları çözmek için daha fazla şeffaflığa ve uluslararası iş birliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekmek ve aya inişin 50. yıl dönümünü kutlamak amacıyla önemli konuşmacıları bir araya getiriyor. Kaspersky Lab üst üste üçüncü kez bu festivale destek veriyor.

    Beşincisi düzenlenecek olan Starmus, 24-29 Haziran 2019 tarihleri arasında İsviçre’nin Zürih şehrindeki ETH Zurich’te gerçekleşecek. Etkinliğe katılacak önde gelen bilim adamları, sanatçılar, efsanevi uzay kaşifleri ve Apollo astronotları, yeni dahilere ve kaşiflere ilham vererek keşif ruhunu yeniden canlandırmakta rol oynayacaklar. Uluslararası Starmus Festivaline 2016’dan beri destek olan Kaspersky Lab, dünyayı kurtarma hedefini ve kararlılığını etkinliğe taşıyacak.

    ETH Zürich’te insanlığın geleceğine odaklanan konuşmalara sahne olacak Starmus Festivali, yeni nesil dahilere ve kaşiflere ilham vermeyi ve keşif ruhunu yeniden canlandırmayı hedefliyor. Kaspersky Lab festival alanındaki özel bir bölümde ana temayla paralel olarak, eğitim, şeffaflık ve ülkeler arası iş birliğinin siber dünyayı nasıl daha iyi ve güvenli hale getirebileceğini anlatacak.

    Kaspersky Lab birbirine son derece bağlantılı bir dünyada insanlığın dijital geleceğinin şeffaflık ve güvene bağlı olduğuna inanıyor. Şirket 2017 yılında bu düşünce doğrultusunda bir Global Şeffaflık Girişimi başlattı. Bu girişim kapsamında Zürih’te, devletlerin ve güvenilir iş ortaklarının şirket ürünleri ve bunların güvenliği hakkındaki bilgileri inceleyebileceği bir Şeffaflık Merkezi açıldı.

    Yapılan iş birliğini yorumlayan Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky şunları söyledi: “Dünyanın en parlak zekalarını, önde gelen bilim adamlarını ve sanatçılarını bilim ve bilimin hepimizi nasıl etkilediği hakkında konuşmak için bir araya getiren Festival ile iş birliğimizi sürdürmek heyecan verici. Dünyayı siber tehditlerden kurtarma hedefimize uyan bu konferans, yeni nesle kendilerini nasıl koruyacaklarını öğretmek ve insanları geleceği düşünmeye teşvik etmek için ideal bir platform. Bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

    Starmus Festivalinin kurucusu, astrofizikçi Garik Israelian şunları söyledi: “Geleceğe yönelik çalışmalara önem veren lider siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab’ın üçüncü kez üst üste bize destek olması ve insanları bilime yönlendirmemize katılmasından çok memnunuz. Hep birlikte daha fazla kişiye yeni keşifler için ilham verebiliriz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.