DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre, 50. Yıl Hatıra Ormanı ile geleceğe nefes oldu

    Kastamonu Entegre, 50. Yıl Hatıra Ormanı ile geleceğe nefes oldu
    13.11.2019
    A+
    A-

    Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 Kasım günü saat 11.11’de tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği 11 milyon fidanı toprakla buluşturma kampanyasına destek veren Kastamonu Entegre, 11.000 adet fidan dikerek 50. yıldönümüne özel bir hatıra ormanı yarattı. Şirket ayrıca Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne 6.750 adet yabanıl fidan bağışladı.

    Kastamonu Entegre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11.11’de tüm Türkiye’de uygulamaya koyduğu “Geleceğe Nefes” kampanyasına İstanbul-Çekmeköy’de diktiği 11 bin fidanla katılarak kuruluşunun 50. yılına özel bir “Hatıra Ormanı” oluşturdu. Şirket, ayrıca Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağışladığı 6.750 yabanıl fidanla kampanyaya destek verdi. Doğanın ve ekolojik sistemin korunmasına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, yaban hayvanlarının yaşamını korumaya yönelik etkinliğe Kastamonu Fabrikası’ndan 100 çalışanıyla katılım gösterdi. Kastamonu Entegre, projeye vermiş olduğu değerli katkı nedeniyle Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesiyle onurlandırıldı.

    Ormanların sürdürülebilirliği yönünde öncü çalışmalar

    Sürdürülebilir çevre yaklaşımlarını, kurumsal yönetim ilkelerinin ayrılmaz bileşeni olarak gören Kastamonu Entegre, aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı öncülüğünde kurulan ENAT A.Ş’nin ikinci büyük ortağı. Şirket, üretimde kullandığı odun hammaddesini, ormanlarda yapılan gençleştirme ve bakım faaliyetleri sonrasında ömrünü tamamladığı belirlenen ormanlardan temin ediyor. Bu bakım çalışmalarının ormanların sürekliliğinin sağlanması ve verimliliğinin artması için çok önemli olduğunu dile getiren Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, endüstriyel plantasyon ormancılığı alanındaki çalışmalarla kavramı yaygınlaştırmayı, doğal orman alanlarının daha iyi korunmasını ve karbon emisyonunun azaltılmasını hedeflediklerini belirtiyor.

    İstanbul ve Kastamonu ormanlarına toplamda 17.750 fidan bağışı

    Kastamonu Entegre olarak bugüne dek, ENAT A.Ş. ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda 14.000 dönüm araziye 1,7 milyon fidan diktiklerini ifade eden Haluk Yıldız, “İsmimizi geleceğe taşıyacak ağaçlandırma projelerine hem İstanbul’da, hem de Kastamonu’da destek olarak çocuklarımızda çevre bilincini geliştirmeyi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak gerçekleştirmeyi planladığı 11 bin fidan dikimi projesine toplamda 17.750 fidan bağışlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu vesileyle 50. kuruluş yılımıza özel bir ‘Hatıra Ormanı’ oluşturduğumuz için de ayrıca mutluyuz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.