DOLAR 32,4773
EURO 34,9587
ALTIN 2439,323
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre KASTEXPO’da sanayi ve iş dünyası ile bir araya geldi

    Kastamonu Entegre KASTEXPO’da sanayi ve iş dünyası ile bir araya geldi
    02.01.2018
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre, Türkiye’nin ilk ve tek resmi şehir fuarı KASTEXPO’ ya katılım gösterdi. Kastamonu ilinde kurduğu ilk tesisle ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, fuarın gözdesi oldu.

    Kastamonu Entegre, şehrin önde gelen sanayi ve iş dünyasıyla Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO)’nda bir araya geldi. Fuar kapsamında, pazarda lider konumda bulunan, son trendler, yenilikler ve teknolojik gelişmeler ile ilgili deneyim ve projelerini aktaran Kastamonu Entegre’nin standı, ziyaretçi ve katılımcıların ilgi odağı oldu.

    Kastamonu şehrinde yerel bir üretici olarak başlanan global marka yolculuğunun, İtalya’ya uzandığını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “48 yıl önce İstanbul’da attığımız ilk adım ve zamanla attığımız diğer başarılı adımlar, bugün bizleri global bir şirkete dönüştürdü. Yaklaşık 20 yıl önce ilk kez Romanya’da yaptığımız yurt dışı yatırımlarımıza, son olarak İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satın alarak İtalya’yı ekledik. Böylelikle Romanya, Bulgaristan, Bosna – Hersek, A.B.D ve Rusya’daki yatırımlarımızla birlikte Kastamonu Entegre’nin yurt dışındaki yatırımları 800 milyon euroyu aşmış oldu.” dedi.

    “Kente katkılarımız devam edecek”

    Kastamonu Entegre’nin sahip olduğu tesislerin, bulunduğu bölgelerin ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra kültür, sanat ve spor alanlarında da desteklerinin bulunduğunu belirten Yıldız, “Kastamonu ilimizin şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırımı olan MDF fabrikamızı, ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Tesisimiz açık ve kapalı toplam 440 bin metrekare alanda kurulu. Burada üretilen MDF, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 35’ini karşılıyor. Tesisimizde üretilen MDF’yi yaklaşık 12 ülkeye ihraç ediyoruz. Kastamonu ilindeki ikinci tesisimiz ise Kastamonu Yonga Levha Tesisi. Burada üretilen levha miktarı, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 15’ini oluşturuyor. Ürünler 5 ülkeye ihraç ediliyor. İki tesisimiz, direkt ve endirekt çalışanlar ile birlikte yaklaşık 2.500 kişiye de istihdam olanağı sunuyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.