DOLAR 32,5587
EURO 34,7129
ALTIN 2490,836
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre Rusya Tesisi GoodWood 2017 Derecelendirme Ödülünü kazandı

    Kastamonu Entegre Rusya Tesisi GoodWood 2017 Derecelendirme Ödülünü kazandı
    04.12.2017
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre’nin ürünleri ve aldığı ödüllerle öne çıkan Rusya MDF Tesisi, Rusya’da düzenlenen GoodWood 2017 bünyesindeki FSC Çevre Derecelendirmesi’ne katıldı. Tesis, ürünlerin önde gelen çevre standartlarının uyumlarına yönelik değerlendirme sonucunda “Zemin Kaplamaları Üretici ve Satıcıları” ödülünün sahibi oldu. Ödülü, Rusya Tesisi Genel Müdürü Ali Kılıç teslim aldı.

    Kastamonu Entegre Rusya MDF Tesisi, GoodWood 2017, FSC Çevre Derecelendirmesi’nde, mobilya, yer döşemeleri, iç kapı üreticisi çok sayıda şirketi geride bırakarak “Zemin Kaplamaları Üretici ve Satıcıları” ödülünü aldı. Derecelendirme, kullanılan ahşabın menşei yasallığı, ahşap çeşitlemesinde nadir cinslerin bulunmaması, ürünlerin sağlık açısından güvelikleri ve çevre politikası açısından şirketin sağlamlık derecesi gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapıldı. GoodWood 2017 ödülü, Rusya Forest Stewardship Council (WSC), Rusyanın Mobilya ve Ağaç işleme kuruluşları Birliği (AMDPR) ile kar gütmeyen Rusya Ekolojik Standartlar ve Derecelendirme Ulusal Bürosu ile CIS (NBRESR) gibi teşkilatlar tarafından kuruldu.

    Tesisin, FSC sertifikasına sahip olması kadar, ürünlerin kalite özelliklerinin önde gelen uluslararası çevre ve güvenlik standartları ile uyumlu olmalarının, ham madde tedarikçileri, üreticiler ve perakendeciler arasındaki ilişkilerin kurulmasında önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Rusya Tesisi Genel Müdürü Ali KılıçGoodWood ilgili şu açıklamalarda bulundu, “GoodWood işareti iç mekan tasarımı ve mimarlık alanındaki profesyonellerin kullandıkları yer döşemelerinin, çevre açısından yeterli olduklarının bir teyididir. Ürünlerimizin kalitesinin böyle yetkili çevre teşkilatları tarafından teyit edilmesinden ötürü onur ve gurur duyuyoruz.” dedi.

    Mebel Moscow Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler Fuarı’nınkatılımcıları arasında yer aldığını ve oldukça ilgi gördüklerini belirten Kılıç, “Toplamda yaklaşık 400 milyon euro değerinde yatırım bedeliyle bölgenin en büyük Türk yatırımı olarak birinci fazı 2014 yılında, ikinci fazı 2016 yılında tamamlanan tesis, yıllık 1 milyon m3 MDF ve 35 milyon m² Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesi ile öne çıkıyor. Tesis bu üretim kapasitesiyle sadece Rusya’nın değil, dünyanın sayılı en büyük kapasiteli tesislerinden biri niteliği taşıyor.” dedi.

    Ödülleriyle öne çıkan tesis

    Kastamonu Entegre’nin Tataristan yatırımı, Alabuga Serbest Ekonomi Bölgesi’nin varlığı, konumunun lojistik açıdan uygun olması, yeterli hammadde ile enerji kaynaklarının olması bakımından büyük önem taşıyor. Tesis, Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen “EKO Lider – 2014” isimli çevre yarışmasında, yağmur suyunun üretimde kullanılması, kendi elektrik ve ısı üretimini sağlayan gaz tribünü, atık su üretim ünitesi gibi çalışmalarından dolayı ahşap panel sektöründe «Çevre dostu üretim tesisi» ödülü kazandı. Ayrıca tesis, sahip olduğu FSC, CE, ISO 9001,ISO 14000 kalite belgeleriyle 2015 yılında “Rusya Kalite Lideri” seçildi. Tesis, geçtiğimiz mart ayında, Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) tarafından “İthalatı Azaltan En İyi Proje Ödülü”ne layık görüldü. Gerçekleşen törende Kastamonu Rusya Genel Müdürü Ali Kılıç ödülü, Birlik Başkanı Alexander Shotkin’in elinden aldı. Ödül töreninin gerçekleştiği kongreye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanı sıra, Rus Hükümeti üyeleri, Rusya’nın önde gelen iş adamları katılım gösterdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.