DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre’de hedef İtalyan pazarının yüzde 20’si

    Kastamonu Entegre’de hedef İtalyan pazarının yüzde 20’si
    17.10.2017
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre İtalya Tesisi Genel Müdürü Esat Özoğuz:

    “2018’de, yıllık 800 bin m3 üretim kapasitesiyle, İtalya pazarının yüzde 20’sini hedefliyoruz”

    Türkiye’de ağaç bazlı panel sektörünün lideri Kastamonu Entegre, 10-13 Ekim tarihleri arasında sektörün en prestijli fuarlarından SICAM Fuarı’na katıldı. Fuar kapsamında basın mensupları ile buluşan İtalya Tesisi Genel Müdürü Esat Özoğuz, İtalya yatırımına vurgu yaptı.

    2017 yılının ilk yarısında İtalyan Gruppo Trombini’yi satın alarak bünyesine katan Kastamonu Entegre, 10-13 Ekim tarihlerinde İtalya’da gerçekleşen, sektörün en önemli fuarlarından biri olan SICAM Fuarı’nda kurumsal başarıları ve ürünleri ile ilgi odağı oldu. İtalya’nın Pordenone şehrinde gerçekleşen fuar, dünyanın dört bir yanındaki sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Sektördeki son yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri takip etmek isteyen yatırımcıları ağırlayan SICAM Fuarı bu yıl 9. kez düzenlendi.

    Fuar kapsamında gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları ile buluşan Kastamonu Entegre, İtalyan basını ile bir araya geldi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren basın mensupları Kastamonu Entegre ve İtalya yatırımı hakkında detaylı bilgi aldı. Kastamonu Entegre Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Naci Güngör’ün gerçekleştirdiği kurumsal tanıtım sunumuyla başlayan toplantı, İtalya Tesisi Genel Müdürü Esat Özoğuz’un konuşması ile devam etti.

    İtalya’daki yatırım ile ilgili bilgi veren İtalya Tesisi Genel Müdürü Esat Özoğuz“Gruppo Trombini, Pomposa’da bulunan yılda 480 bin m3, Frossasco’da bulunan yılda 320 bin m3 kapasiteli iki ayrı yonga levha tesisiyle, toplamda yıllık 800 bin m3 kapasiteye sahip. Satın alınan tesislerin 2018 yılından itibaren devreye alınması ile birlikte orta vadede şirketimiz toplam 5.8 milyon m3/yıl üretim kapasitesiyle global pazardaki konumunu güçlendirecek.” dedi.

    Kastamonu Entegre’nin gerçekleştirdiği bu yatırımla, İtalya’da yüzde 20 pazar payı hedeflediklerini belirten Özoğuz“Şirketimiz, bu tesislerde, sektöre yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha ve laminat üretmeyi amaçlıyor. Önümüzdeki yıllarda, bu tesislerimizdeki üretimleri, sektörün nabzının attığı SICAM Fuarı’nda sunmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz.” dedi.

    Kastamonu Entegre’nin bu yatırımla birlikte yurt dışı yatırımları toplam 800 milyon euroyu aştığını vurgulayan Özoğuz “Bu satın alma ile birlikte şirketimizin üretim haritasına İtalya’yı eklemenin gururunu yaşarken, mobilya sektörünün kalbinde, İtalya’da üretim yapacak olmanın heyecanı içinde olduğumuzu vurgulamak isterim.” dedi.

    Fuar standı basın toplantısının ardından, sektör profesyonelleri ağırladı

    Yurt içi ve yurt dışında katıldığı fuarlarda son trendleri yansıtan ürün grupları ile öne çıkan Kastamonu Entegre’nin SICAM Fuarı’ndaki standı, mobilya ve iç dekorasyon sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

    Kastamonu Entegre, fuarda Technotop, Floorpan (Classic, Register, Natural, Urban, Boutique) Floorpan Rusya (Red, Black, Yellow) ve Doorpan ürünleri öne çıktı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.