DOLAR 32,5875
EURO 34,8019
ALTIN 2508,34
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kayaşehir Millet Bahçesi ihale edildi

    Kayaşehir Millet Bahçesi ihale edildi
    22.02.2019
    A+
    A-
    TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir’de yaklaşık bir milyon metrekarelik alanda dört etap hâlinde inşa edilen Kayaşehir Millet Bahçesi’nin 2,3 ve 4’üncü etaplarının ihalesi yapıldı.

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir’de dört etap halinde inşasına başlanan Millet Bahçesi’nin 350 bin metrekarelik ilk etabı 17 Kasım Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılmıştı.  697 bin metrekarelik alanda yapılacak diğer etapların yapımı için ihale dün gerçekleşti.

    İstanbul ve Kayaşehir’i daha çok yeşille buluşturacak Kayaşehir Millet Bahçesi’nin ihalesine 10 firma katıldı. Değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi kazanan firma 500 gün içerisinde projeyi tamamlayacak.

    Kayaşehir merkezinden Fenertepe’ye doğru uzanacak sahada, koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler bulunacak.

    Dört etap olarak tasarlanan ve Kayaşehir merkezinden Fenertepe’ye doğru uzanan alanda inşası süren millet bahçesinde, 5.5 kilometre uzunluğunda bir rekreasyon alanı bulunuyor. Ayrıca konser, sergi, etkinlik platformları, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitki bahçeleri ile toplamda 7.183 metrekarelik 3 biyolojik göl yer alıyor.   Koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile Kayaşehir Millet Bahçesi, doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanına dönüşerek; hem bölgeye hem de İstanbul’a değer katacak cıvıl cıvıl bir yaşam merkezi olacak.

    Kayaşehir Millet Bahçesi 2,3 ve 4’üncü etabında 491 bin metrekare yeşil alan, 18 bin 486 ağaç, 222 bin çalı ve 67 bin yer örtücü bitki olacak. Restoran ve kafelerin yer alacağı etaplarda asma köprüler, seyir terasları ve otopark da olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.