DOLAR 32,5865
EURO 34,795
ALTIN 2512,086
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kayı Medikal dünya çapında sağlık devi olmayı hedefliyor

    Kayı Medikal dünya çapında sağlık devi olmayı hedefliyor
    13.06.2018
    A+
    A-

    Sağlık hizmetlerini mühendislikten satın alma ve inşaatına kadar bir bütün halinde sunan Kayı Medikal, finansman ve işletme dahil verdiği geniş hizmetle dünya çapında bir firma olma yolunda ilerliyor.

    Coşkun Yılmaz tarafından 1991 yılında kurulan Kayı Holding, sağlık alanında dünya çapında en büyük müteahhit, yatırımcı ve servis sağlayıcı firmalardan biri olmayı hedefliyor.

    Sağlık uygulamalarını inşaattan işletmeye kadar tek bir çatı altında toplamanın yanı sıra sağladığı finansman hizmetiyle alanında fark yaratan Kayı Medikal, Türkiye’de 49 hastanede hizmet veriyor.

    Kayı Medikal’in klinik hizmetler kapsamında; radyoloji, radyoterapi, sterilizasyon, fizik tedavi, rehabilitasyon, nükleer tıp ve laboratuvar hizmetleri bulunuyor.

    İlk yurt dışı yatırımını Kenya’da gerçekleştiren Kayı Medikal, aynı iş modelini Sahraaltı Afrika, Balkanlar, Orta Asya ve Güneydoğu Asya pazarlarında da uygulamayı amaçlıyor.

    Kayı, Kenya dışında Tanzanya ve Uganda’da işlettiği beş radyoloji ve radyoterapi merkezi ile sağlık alanında ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir rol oynuyor.

    Önümüzdeki dönemde Afrika’da Senegal ve Fildişi Sahili, Orta Asya’da Kazakistan, Güneydoğu Asya’da Vietnam, Balkanlar’da Bosna ve Hersek, Romanya ve Sırbistan’da hizmet vermeye başlayacak olan Kayı Medikal, sağlık konusundaki hizmet ağımızı genişletmeyi hedefliyor.

    Yurt içindeki bilgi birikimini yurt dışına taşımayı ilke edinen Kayı Medikal, 2017 yılı itibariyle Türkiye’de hizmet verdiği 49 hastanede 100’ün üzerinde ekipmanla yılda 3 milyon üzeri tetkik teşhis, 80 bin üzeri seans radyoterapi tedavisi gerçekleştirdi. Faaliyet alanları arasında klinik hizmetler, entegre sağlık çözümleri (anahtar teslim hastane çözümleri) ve Kamu Özel Ortaklığı bulunan Kayı Medikal, 600 çalışanı ve zengin cihaz portföyüyle büyümeye devam ediyor.

    Kayı Holding CEO’su Alparslan Korkmaz; “Kayı Medikal olarak Medical Packaging – MP alanında dünya çapında başarılara imza atan bir firma olmanın yanı sıra klinik hizmetlerini de beraberinde sunuyoruz. Sağlık hizmetlerini; mühendislikten satın alma ve inşaatına kadar tek bir çatı altında buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra finansman EPC-F (EPC-F: Engineering, Procurement, Construction – Finance) olarak adlandırılan hizmeti, işletme dahil verebilen ender kurumlardan biriyiz.” diyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Korkmaz’ın verdiği bilgiye göre; dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasında yer alan Kayı Holding sağlık alanındaki yatırımlarını artırıyor ve gelecek 5 yılda holding cirosunun yüzde 50’sini sağlıkta yapmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.