DOLAR 32,3354
EURO 35,1346
ALTIN 2240,125
BIST 8719,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KDV ve ÖTV indirimi piyaslara hareketlilik getirecek

    KDV ve ÖTV indirimi piyaslara hareketlilik getirecek
    02.11.2018
    A+
    A-

    MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ÖTV ve KDV indirimi müjdesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdal, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmeler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar sonucu bazı sektörlerde durgunluk yaşandığını ifade ederek, “Otomotiv, mobilya, beyaz eşya ve konutta KDV ve ÖTV indirimi kararı ekonomiye ve piyasalara hareketlilik getirecek, bu sektörlere can suyu olacaktır” dedi.

    “Reel Sektörün Taleplerinin Karşılık Bulması Memnuniyet Verici”

    Ekonomide yaşanan gelişmelere karşı Hükümetin aldığı tedbirler, açıklanan Yeni Ekonomi Programı ve Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı ile KDV ve ÖTV’de indirim kararı gibi uygulamaların reel sektörün beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap vermesi bakımından oldukça memnuniyet verici olduğunu belirten İlhan Erdal, “Yıl sonuna kadar geçerli olacak KDV ve ÖTV indirimi sayesinde piyasalar canlanacak, özellikle ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektöründe konut satışında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesiyle yaşanacak hareketlilik diğer sektörlere olumlu yansıyacaktır. İş dünyası olarak, ekonomide çarkları döndürecek, büyümeyi sürdürülebilir kılacak bu uygulamadan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Özellikle reel sektörün taleplerinin karşılık bulmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm sektörlerde üyesi bulunan MÜSİAD Ankara Ailesi olarak özel sektörde yaşanan sorunları ilgili mercilere ulaştırmaya ve çözüm geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

    KDV VE ÖTV İNDİRİMİ NELERİ KAPSIYOR?

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasına göre 31 Aralık 2018 tarihine kadar beyaz eşya sektöründe ÖTV oranları sıfıra inecek, tapu harçları yüzde 4’ten 3’e indirilecek, mobilya sektöründe KDV oranı ise yüzde 18’den 8’e inecek. Bununla birlikte konut satışlarında KDV oranının yüzde 18’den 8’e indirim uygulamasına yıl sonuna kadar devam edilecek, ticari araçlarda KDV oranları yüzde 18’den yüzde 1’e inecek, 1600 cc altı motorlu araçlarda uygulanan ÖTV uygulamasında 15’er puanlık indirime gidilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.