DOLAR 32,4958
EURO 34,7411
ALTIN 2480,661
BIST 9548,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kemer’de balıkçı ağlarına takılıp zarar gören Caretta Caretta’ya SEA LIFE İstanbul’dan yardım eli

    15.07.2019
    A+
    A-

    Uzun yıllardan beri dünyadaki tüm deniz kaplumbağalarını ve deniz canlılarını korumak için çalışmalar yürüten SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, Antalya Kemer’de yaralı halde bulunan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının tedavisini üstlendi. Balıkçıların ağlarına takılı halde bulunan dişi deniz kaplumbağası, sağlığına kavuşur kavuşmaz habitatına geri bırakılacak.

    40 yılı aşkın bilgi birikimine sahip, Dünyanın en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, deniz kaplumbağalarını ve su altı yaşamını korumak ve yaşatmak adına gerçekleştirdiği gönüllü çalışmalarına devam ediyor. Antalya’nın Kemer ilçesinde balıkçıların ağlarına takılan ve sağlık durumundan endişe edilen Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının tedavi ve bakımı SEA LIFE İstanbul ekibi tarafından üstlenildi. Kaplumbağa, alanında uzman akvarist ve veteriner ekibi tarafından SEA LIFE İstanbul ‘da bulunan, Türkiye’nin ilk bakanlık onaylı Kaplumbağa Hastanesi’nde bakım altına alındı.

    Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası SEA LIFE İstanbul’a emanet edildi

    Balıkçılar, ağlardan kurtarıp tekrar denize bıraktıkları deniz kaplumbağasının ters dönüp denge problemi yaşadığını görünce SEA LIFE İstanbul’a başvurdular. Başvuruyu alır almaz harekete geçen SEA LIFE ekibi, canlının sağlık probleminin ne olduğunu öğrenmek için gerekli tetkikleri gerçekleştirdikten sonra tedavi sürecine başlayacak. Kabuk ölçüleri yaklaşık 35 cm’e 30 cm ve ağırlığı 3 kilo 700 gram olan genç yaşlardaki dişi deniz kaplumbağası tedavi süreci tamamlanana kadar SEA LIFE İstanbul’da misafir edilecek ve sağlığına kavuşur kavuşmaz yeniden habitatına bırakılacak.

    SEA LIFE İstanbul sayesinde Dilek habitatına; Iggy yeni güvenli yuvasına kavuşturmuştu

    SEA LIFE İstanbul son olarak, Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı bir şekilde bulunan ve SEA LIFE İstanbul veterinerleri tarafından iki kez ameliyat edilip iyileştirilen Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası Dilek’i denize bırakmıştı. Akvaryum zinciri 2015 yılında da ölmek üzere bulunan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan iki deniz kaplumbağasını da zorlu bir tedavi sürecinden sonra Mersin kıyılarından habitatlarına kavuşturdu. Merkez, geçtiğimiz yıldan bu yana da 2005 yılında Karayip Denizi’ndeki Cayman Adaları’nda yaralı olarak bulunan ve İtalya’daki akvaryumdan transfer edilen deniz kaplumbağası Iggy’ye ev sahipliği yapıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.