DOLAR 32,344
EURO 35,1366
ALTIN 2239,369
BIST 8907,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kendini gizleyen güneş enerjili kulübe

    Kendini gizleyen güneş enerjili kulübe
    11.03.2018
    A+
    A-

    Ormandaki kulübe, cephesinde kullanılan tek yönlü aynalı camlar sayesinde sade bir şekilde bulunduğu ortamda gizleniyor. Disappear Retreat olarak isimlendirilen yapı, görünmez ya da kayboluyormuş gibi duran büyüleyici bir görünüm sunarken, aynı zamanda kullanıcısına gizlenme imkanı sağlıyor.

    Sekiz metrekareden daha küçük olan yapı, tasarımıyla çevreye karışıyor ve çevre üzerinde minimum etki bırakıyor. Kabinin güney duvarında, yapının ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla güneş enerjisini kullanabilen özel bir baskı tekniğiyle oluşturulmuş film kaplaması kullanılıyor. Yapı, neredeyse sıfır ayak izi ile enerji gereksinimini sağlayabiliyor. Özel UV film kaplamaları sayesinde, kabin insanlar tarafından görünmezken, hayvanlar tarafından algılanabiliyor. Bu bir kuşun ya da ren geyiğinin yapıya çarpmaması için özel olarak geliştirilmiştir.

    Prefabrik kabin, 1-2 kişiyi rahatça barındırabilecek kadar büyük ve içerisinde kesinlikle dikkate değer bir çok özellik taşıyor. Tek taraflı ayna cephesi ormanın sizi çevrelemesine kelimenin tam anlamıyla izin veriyor. Çatısında kullanılan tek taraflı ayna ise, geceleyin gökyüzünü ve yıldızların muhteşem manzarasını kullanıcısına sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.