DOLAR 32,5151
EURO 34,9344
ALTIN 2435,144
BIST 9792,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KİD üyesi kadınlardan “Kadınlar Günü Mesajı”

    KİD üyesi kadınlardan “Kadınlar Günü Mesajı”
    07.03.2018
    A+
    A-

    Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) Kadın üyeleri İncek Liva’da düzenlenen buluşma toplantısında bir araya geldi. 8 Mart Kadınlar Günü mesajlarını paylaşan Ankara’nın başarılı iş kadınları “Kadınlara verilen değerin artması” temennisinde bulundu.

    Ankara’nın başarılı KİD üyesi kadınları, düzenlenen buluşma yemeğinde bir araya geldi. Kendi alanında uzman ve birçok firmanın yönetici pozisyonunda bulunan başarılı üyeler, kendi faaliyet alanlarından bahsetti. Kadınların her sektörde yer almasının gerekliliğinin konuşulduğu toplantıda; KİD kadın üyelerin arttırılması yönünde atılacak olan adımlardan da bahsedildi. KİD Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Seven amaçlarının Kolejli iş dünyasını bir araya getirmek olduğunu söyleyerek “ Bundan sonraki dönemlerde de kadınların iş dünyasındaki dayanışmalarını arttıracağız. Üyelerimiz ile bir araya gelerek faaliyetlere devam edeceğiz. Şimdilik sayımız az olabilir ama önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da iyi bir yere getirmeyi amaçlıyoruz” İfadelerini kullandı. Kolejli iş kadınları ise verdikleri mesajlarla güçlü kadın çalışan kadın vurgusu yaptı.

    İlknur Seven: Kolejli İş İnsanları Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesiyim.Amacımız Kolejli iş dünyasındaki insanları bir araya getirmek. Burada önemli olan ise; kadınları iş dünyasına dâhil etmek ve ne kadar etkin olduklarını gösterilebilecek bir takım faaliyetlerde bulunmak. Bundan sonraki dönemlerde de kadınların iş dünyasındaki dayanışmalarını sağlamak için yolumuza devam edeceğiz. Şimdilik sayımız az olabilir ama önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da iyi bir yere getirmeyi amaçlıyoruz. Şu an derneğimiz 200 kişi kadın sayımız ise; 38 kişi. İnşallah eşitleniriz. 8 Mart gibi günleri kutluyor olmanın bir anlamda hüznünü de yaşıyorum açıkçası. Şu zamanda kadınların hala bir şeylerin çabasını vermesi çok üzücü. Çok sevdiğim bir söz var, bir erkeği yetiştirirsen bir kişi ama bir anneyi yetiştirirsen bütün aileyi yönetmiş ve yetiştirmiş olursun. Bir kadının ufak dokunuşu her şeyi değiştirebiliyor.

    Sema Coşkun: Uzun yıllar Bilkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde çalışarak, öğretim görevliliği yaptım. Şu an kendi eğitim danışmanlık firmam var. Aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri de veriyorum. Erkekler genellikle sol beyin, kadınlar ise sağ beyin ağırlıklı düşündükleri için toplumda eşitlik olmalı ve iki beyin bir arada çalışmalı. Kolejli İş İnsanları Derneği üyesi olan birçok kadınımızın kendi işleri var. Hepsi ayakları yere sağlam basın kadınlar. Bu tür kadınlarımıza Türkiye’nin çok ihtiyacı var. Bu kadınlarımız ancak Türkiye’yi bir yere taşıyacak. Onun için güç birliği yapılmalı.

    Mizyal Hergül: Normalde inşaat yüksek mühendisiyim. Üzerine işletme eğitimi aldım. Son 15 yıldır aile şirketimizde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum. Son 3 yıldır da kız kardeşim ile birlikte fiilen yönetimdeyiz. İş dünyasında kadın olmak çok zor. Kadınların çünkü birçok sosyal görevi var. Ev kadınlığı, annelik, iş kadınlığı gibi. Ben kadınların uygun koşullar dâhilinde ilerlediklerinde en az kadınlar kadar başarılı olacaklarını düşünüyorum.

    Arzu Akman: Öncelikle kadına şiddet son verilmeli ve kadınların eğitimine daha fazla önem verilmeli. Düzgün çocuklar yetiştirmek büyük önem taşıyor. Bende bir teknik müşavirlik firmasının ortağı ve yöneticisiyim. Bizim firmamızda kadın ağırlıklı. Erkek kadın karşılaştırmasını çok doğru bulmuyorum. Kadınlara verilen doğru eğitim ile refahlık seviyesine ulaşılacaktır.

    Özlem Bayraktar Küce: Şirket olarak kadınlar günün kutlanmasına çok karşıyım. Ama Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ve kadınların değerine bakıldığında böyle günlere ihtiyaç var. Biz demir çelik faktöründe faaliyet gösteriyoruz. Özellikle kadın tercih ediyoruz. Kadınların sosyal hayatının daha aktif olması gerekiyor. Şirket ortağı ve yöneticisiyim.

    Seda Özbulut: Reklam ajansım var. Kadınların erkeklerle eşit pozisyona yükseldiği bir yıl diliyorum. İşveren politikalarında, istihdam sayılarında kadınların okuryazar oranında artış olmasını temenni ediyorum.

    Funda Bacınoğlu : Avukatlık ofisinin kurucu ortağıyım. 30 yıllık avukatım. Ofisimiz özel hukuk davaları ile ilgileniyor.Kadın korunması ve saygı duyulması gereken bir varlıktır. Kadını erkek ile eşit kabul ettiğimizde ve gerekli değeri gösterdiğimizde ülkemizde hiçbir sıkıntı kalmayacak. Bu toplumun temel sorunu kadının değersizleşmesinden kaynaklanıyor.

    Şebnem Akipek Öcal: Kadınların sadece bir gün değil 365 gün anılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta 8 Mart bizim için bir anlamda araçtır. Belli başlı konuları tartışmamız için bir araçtı. Bende bir akademisyen hukukçu olarak kadınların hukuksal olarak daha haklarını koruyabileceği bir dünyada yaşaması gerektiğini düşünüyorum.

    Rana Ildız: Kadınların geri planda olmasından öte ön plana çıkması gerektiklerini düşünüyorum. Türkiye de iş kadını olmak biraz zor biraz kolay. Yapılacak çok şey var. Kadınlar güçlüdür. Herşeyin altından kalkabilir yılmadan yorulmadan devam etmemiz gerekiyor.

    Ece Aymer: Bir atölyem var ve atölyemde kadınlara dersler veriyorum. En güçlü kadınlar her zaman.

    Gizem Oranlı: Biz çok yeni kadın girişimcileriz ve imkânları olan genç kadınlarız. Elinde imkân olmayan kadınların ise teşvikler ile iş dünyasına atılması gerektiğini düşünüyoruz.

    Hayal Olcay: Kadınların iş hayatındaki yeri çok önemli. Çünkü onlar yeri geliyor eş yeri geliyor anne. Çok başarılılar. Kadınlar iş dünyasına çok güzel katkılar sağlayabilir. Zorluklardan kimse yılmasın.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.