DOLAR 32,5032
EURO 34,5315
ALTIN 2496,822
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kilim Mobilya CEO’su Mesut Yiğit: Mobilyanın doktorları olacağız

    Kilim Mobilya CEO’su Mesut Yiğit: Mobilyanın doktorları olacağız
    05.01.2018
    A+
    A-

    25 yıllık sektör deneyimi olan Mesut Yiğit’i CEO görevine getiren Kilim Mobilya yeni açılımlar hedefliyor.

    Yeni dönemde eğitimi başrole çıkaran bir anlayışla yola çıktıklarını söyleyen Kilim Mobilya CEO’su Mesut Yiğit, “Benim temel motivasyonum, birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarımdan daha eğitimli olmam gerektiğini esas alır; onlara örnek olmam gerektiğine inanırım” dedi. Kısa sürede mobilyanın doktorlarını çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yiğit, “Elektronik mühendisiyim. Elektronik mühendisliğinin yanısıra, işletme ve iktisat dallarında lisans diplomam var. Biz insanların evlerini, yaşam alanlarını dizayn edeceğiz. Onlara yeni yaşam biçimlerini önereceğiz. Bu yüzden ekibimiz mobilyanın doktorlarından oluşacak. Bizden ürün alan mutlu olacak, hasta olmayacak” diye konuştu ve şöyle devam etti:

    “Öğrenen bir ekiple öğrenen gelişen sürekli yenilenen bir yapı oluşturuyoruz. Bu anlamda, iş yönetimi konusunda yüksek lisans yaptım. İktisat, ekonomi ve finans konusunda doktora yapıyorum; tez dönemine geçti. Çeşitli üniversitelerde, stratejik planlama, inovasyon ve yenilik yönetimi, teknoloji yönetimi gibi konularda dersler verdim. Özellikle, akademik çevrelere yakınım. Düzenli olarak öğrenen, düzenli olarak öğreten bir yapı içerisinde yetiştik. Hem öğretici hem de öğrenci olmanın avantajını çalışma ortamıma da aktarıyorum.”

    Akademik çevrelere yakınlığının da etkisiyle, Kilim Mobilya’da da “öğrenen organizasyon” modelini benimsediklerinin altını çizen Mesut Yiğit, “Kilim’de özellikle, öğrenen, kendini geliştiren, eğitim yapmak isteyenlerle ilgili bir ayrı bakış açımız var” diyor ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini şöyle sıralıyor:

    . “Önümüzdeki dönemler içinde, yüksek lisans ve diploma yapmış insanların sayısını birkaç kat artırmak istiyoruz.

    . “Toplam kadronun yüzde 25’ini bu arkadaşların oluşturmasını arzu ediyoruz.

    . “Bunun yanısıra, kendime ait çeşitli patentlerim var; yazılım, makine tasarımı gibi alanlarda.

    . “Geçtiğimiz dönemler içinde özellikle üretim teknolojilerine ait bir takım çalışmaları, benim lider olduğum ekipler yönetti.”

    . “Çeşitli Tübitak projeleri yaptık.

    . “Bunlar üzerinde, özellikle Türkiye’de üretim teknolojileri açısından bakıldığı zaman, ilk olanlar ağırlıklı, zaten Tübitak projesinin şartlarından bir tanesi bu.”

    . “Kilim’de de yine, kendi yazılımını, kendi üretim teknolojisini kendi Ar-Ge’sini, kendi iş modelini kurabilen bir yapı hedefliyoruz. Ar-Ge ekibimiz yakın zamanda 40 kişiye ulaşacak.

    . “Bu da tabi, eğitimli insandan geçiyor.

    . “Benim temel motivasyonum, benim çalıştırdığım diğer insanlardan daha eğitimli olmam gerektiği, onlara örnek olmam gerektiği noktasındaydı.

    . “Bu açıdan bakıldığı zaman, sürekli bir eğitim içindeyiz.

    . “Doktorayı bitirdiğim zaman, bir tane daha yüksek lisans deneyeceğim, mühendislik alanlarından bir tanesinde.”

    Mobilya sektöründe 25 yıllık birikimi olan Kilim Ceosu Mesut Yiğit, “Bu birikimi, Kilim Mobilya’ya transfer etmiş oldum; ancak, diğer taraftan Kilim Mobilya’da da çok kaliteli bir eğitim alt yapısı buldum. İkisi yanyana geldiği zaman, aslında benim CV’me yazacaklarım henüz daha yeni başlamış oluyor. Kilim dönemiyle birlikte ben CV’me, birkaç sayfa daha ilave edeceğimi tahmin ediyorum” diyor.

    KİLİM MOBİLYA CEOSU MESUT YİĞİT KİMDİR?

    Kayseri Yahyalı’da 1969 yılında doğan Mesut Yiğit, lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Mesut Yiğit, lisansüstü eğitimini Melikşah Üniversitesi’nde aldığı İş yönetimi ve Finans odaklı MBA’den sonra Erciyes Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans Doktorası ile sürdürüyor.

    Sektördeki kariyerine Hes Makina’da “Tasarım Mühendisi” olarak adım atan Mesut Yiğit, daha sonra Boydak Gruba ait Merkez Çelik ve İstikbal Mobilya’da üstlendiği önemli görevleri başarıyla yürüttü.

    İlgi alanlarını, yönetim bilimleri, inovasyon, üretim sistemleri tasarımı, yalın üretim sistemleri, kalite yönetimi, ekonomi ve finans, matematiksel modelleme, yapay zeka ve yapay sinir ağları ile programlama üzerine yoğunlaştıran Mesut Yiğit, gönüllü çalışmalarda da yer aldı. jMakina ve üretim sistemleri tasarımında 14 Bireysel Patent sahibi olan Mesut Yiğit, TÜSİAD İnovasyon ve Teknoloji Çalışma Grubu’nun yanında, TÜBİTAK ve KalDer ile de önemli çalışmalara imza attı.

    İngilizce’nin yanında Almanca ve Rusça da bilen Mesut Yiğit, MS Office, Minitab, Eviews Visual Studio, C,C++, Pascal, Embedded systems, PLC, DCS sistemleri ve Solidworks yazılımlarına da hakim durumda.

    Mesut Yiğit evli ve üç çocuk babası.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.