DOLAR 32,5732
EURO 34,9962
ALTIN 2429,609
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KİPTAŞ: Polis okulu arazisine AVM yapılmayacak

    KİPTAŞ: Polis okulu arazisine AVM yapılmayacak
    11.04.2018
    A+
    A-

    KİPTAŞ, 2.6 milyar lira gelir hedefiyle ihalesini kazandığı Etiler polis okulu arazisinde AVM yapmayacağını açıkladı. Genel Müdür İsmet Yıldırım, “AVM olmaz ama cadde dükkanlarının, ofislerin olduğu karma bir proje olur” dedi.

    Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin kaderi belli oldu. Yüksekliği serbest olan arsada alışveriş merkezi yapılacağına yönelik eleştiriler yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) söz konusu arazi için 4 Nisan’da açtığı ihaleyi kazanan KİPTAŞ’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, arazide yapılacak projeye ilişkin son noktayı koydu. Yıldırım, bölgenin bir alışveriş merkezine dönüştürülmeyeceğini, projenin çevre ile uyumlu olacağını söyledi.
    Hedef 3 milyar lira

    Yıldırım, ticari alanların nasıl değerlendirileceğine ilişkin, “AVM şeklinde olmaz ama cadde dükkanlarının, ofislerin olduğu karma bir proje olur. Son zamanlarda o bölgede yeni bina yok. Böylelikle projemiz orası için örnek teşkil edecektir” dedi.
    İhalede 1.3 milyar lira teklif verdiklerini hatırlatan Yıldırım, bu meblağın İBB’ye verilecek idare payı olduğunu, projeden 2.6 milyar lira gelir beklediklerini söyledi. Yıldırım, “3 milyar liranın üzerinde gelir elde edilirse, idare payı ona göre artacaktır” diye ekledi.

    10 bİn konut hedefte

    KİPTAŞ’ın konut yatırımlarından da söz eden İsmet Yıldırım, gelecek için 10 bin konutluk projelerinin olduğunu, bunun için de 5-6 ilçenin değerlendirildiğini söyledi. Yıldırım ayrıca, İstanbul’un yaşanılabilir bir kent olmaya devam etmesi için konut sayısının 15 ila 18 milyonda tutulması gerektiğini vurguladı.

    Yükseklik serbest

    Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisinin satışına ilişkin gelişmeler, arsanın 24 Temmuz 2013’te ‘riskli alan’ ilan edilmesiyle başladı. Toplam 31 bin 885 metrekare alana sahip arazinin imar planlarında kısmen ticaret, hizmet alanı, kısmen park alanı, kısmen de yol alanı yer alıyor. Yükseklik izni serbest bırakılan arazinin emsali 2.5 olarak belirlenmişti. Plana göre arazinin yüzde 40’ında yapılaşmaya gidilebilecek. Buna göre, arsada ticari alan, alışveriş merkezi, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verilmiş oldu.

    Kaynak: Vatan

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.