DOLAR 32,5871
EURO 34,7817
ALTIN 2507,641
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kışın da ‘yaz gelini’ olma hayalinizi Dubai’de gerçekleştirin

    Kışın da ‘yaz gelini’ olma hayalinizi Dubai’de gerçekleştirin
    13.10.2017
    A+
    A-

    Kışın evlenen çiftler genellikle balayı için yazı beklemek zorunda kalır. Ya da yaz düğünü yapmak isteyen çiftler aylarca yaz mevsimini bekler. Peki ya kış ortasında evlenip, yaz tatili hayali kuranlar? İşte size önerimiz: Dubai. Masmavi gökyüzü, tüm yıl sıcak havası, muhteşem denizi, yıl boyu bitmeyen eğlencesi ve alışverişin kalbi olma özelliği ile size hayallerinizdeki düğün ve balayını yaşatacak!

    Güneşli günleri sadece yaz mevsiminde yaşamak geride kaldı. Çünkü, kışın Dubai’de yaz mevsimini yaşamak mümkün. Tüm güzelliklerinin yanında, kışı bir t-shirt ile geçirme düşüncesi bile, Birleşik Arap Emirlikleri’nin incisinde, unutulmaz bir düğün planlamaya ya da balayı geçirmeye teşvik ediyor.

    Her kadının hayalinde muhteşem bir düğün planı vardır. Mekân, detaylar ve iklim bu planda en önemli unsurları oluşturur. Standartlara takılmak istemeyen gelinlerin yeni tercihi ise doğası, mimarisi, hoş iklimi ve muhteşem organizasyonları ile Dubai…

    Dubai, çok farklı ve çok yönlü bir şehir olması nedeniyle son yıllarda düğün ve balayı destinasyonu için arayışa giren çiftler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Tercihinize bağlı olarak, masmavi denizin kıyısında, uçsuz bucaksız çölde, yüksek bir binanın çatısında ya da bir teknede hayalinizdeki düğünü gerçekleştirebilirsiniz. Bu muhteşem şehirde gerçekleşen düğün sonrası, balayı için alternatif düşünmenize bile gerek yok aradığınız her şey Dubai’de var…

    Her yaş grubuna ve eğlence seven çiftlere, birbirinden farklı etkinlik alternatifleri sunan Dubai, balayı destinasyonları arasında ön planda yer alıyor. Farklı kültürlerden kozmopolit bir topluma ev sahipliği yapan Dubai, zengin mutfağa sahip restoranları ve fantastik gece hayatı ile farklı zevklere hitap ediyor.

    Kış mevsiminde ortalama günlük sıcaklıkların 21 oC ile 32 oC olarak değiştiği Dubai’de şu aralar, Basra Körfezi’nin inci beyazı kumlarına uzanmak için mükemmel bir zaman. Dubai’de muhteşem bir düğüne ek olarak, yıl boyunca su parkları, akvaryum ve alışveriş merkezleri gibi cazibe merkezlerinde balayı keyfini çıkarmak da mümkün.

    Size unutulmaz anlar vadeden Dubai’de, aşkınızı doya doya yaşayabilir, romantik ve hareketli bir balayı tatili ile düğün stresini üzerinizden atabilirsiniz. İşte Dubai’de muhteşem bir balayı için dört günlük plan:

    Birinci gün!

    Tatilin ilk gününde şehre alışmak ve çevreyi keşfetmek için kısa bir şehir turu planlayın! Dubai’nin en modern yerlerine ve Körfez stili hayatın hala görünür olduğu eski şehre ziyaret gerçekleştirip eski ve yeni Dubai’yi keşfederek gezinizin keyfini çıkartın.

    Hindistan ve İran’dan tacirlerin ve girişimcilerin yer aldığı Deira’daki Dubai Altın Pazar’ı, kurulduğu yıllardan beri tüm dünyada bilinir ve pek çok kişinin tatili için Dubai’yi seçmesinin başlıca nedenidir. İnanılmaz sayıdaki mağazası, dikkat çeken ürün çeşidi ve makul fiyatları ile Dubai Altın Pazar’ı mücevher sevenlerin son durağıdır. Üst üste yerleştirilmiş bilezikler, kolyeler, yüzükler, pırlantalar, zümrütler, yakutlar, safirler ve daha pek çok şey ile dolu vitrinler Altın Pazarı’nı Orta Doğu’nun en gözde turist merkezlerinden biri haline getiriyor. Özellikle de geceleri muhteşem görünüyor.

    Eski ve yeni Dubai’yi gördükten sonra, yıl boyunca Dubai plajlarından eksik olmayan güneşin altında tembellik yapıp bronzlaşmak ya da yüzüp, eğlenmek için Beach Waterpark’ta gününüzü geçirebilirsiniz. Sahildeki kafe veya restoranlarda yenilen öğle yemeğinden sonra Dubai Marina metro istasyonuna ulaşarak günün son durağı, Mall of the Emirates’e ulaşabilirsiniz.

    İkinci gün!

    Yerçekimine meydan okuyan Wild Wadi, heyecan ve macera arayan çiftleri güne hızlı başlamaya davet ediyor. Maceradan sonraki durak ise dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan, Dubai Mall. 1200 mağaza, 150’den fazla restoran, beş yıldızlı bir otel, sayısız tatil mekânı ve büyük moda markalarına ev sahipliği yapan Dubai Mall’un ilgi çekici noktaları arasında 33,000 deniz canlısı ile dolu bir akvaryumu, kapalı temalı parkı, olimpik boyutta buz pateni pisti ve büyük ekranlı sineması yer alıyor. Bir sonraki durak ise merak ve ilgi uyandıran, dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa. 124. katı seyir bölümü olarak kullanılan Burj Khalifa’dan bu modern mimari ve mühendislik harikası şehri seyredebileceksiniz. Ayrıca, anı olarak saklayacağınız selfieler çekerek dünyayı bu yükseklikten görmenin nasıl bir his olduğunu keşfedeceksiniz.

    Binanın 122.’ci katındaki şık restoran At.mosphere’in lounge bölümünde, 30 dönümlük alana yayılan Burj Gölü ve hemen ortasında ses ve ışık gösterileri sunan Dubai Fountain’ın keyfini çıkarabilirsiniz. Şovu izledikten sonra geleneksel yiyecek ve eşyaların satıldığı Souk Al Bahar’a uğrayabilirsiniz. Kapalı ya da açık hava gurme restoran seçenekleriyle güzel bir yemekle gününüzü sonlandırabilirsiniz.

    Üçüncü gün!

    “Kumdan- kara geçiş”, bu sadece Dubai’de mümkün olabilir. Bölgenin ilk açık kayak merkezi Ski Dubai’de ki beş kayak pisti ve Snow Bullet hattı ile dışarıda ki sıcak havaya meydan okuyabilir, sonrasında öğleden sonraki, egzotik çöl safarisi için hazırlanmak üzere otele dönebilirsiniz.

    Başka bir oyun alanı ise Arap çölü, develerle gerçekleşen çöl gezintisinin yanı sıra safari, tur ve diğer aktivitelerin heyecanlandırıcı bir yelpazesini sunuyor. Geleneksel danslar ve alev gösterilerinin yer aldığı bedevi kampında ağırlana geleneksel Emirlik elbiseleri ve kına dövmeler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz. Ayrıca, bir birinden farklı meze, ızgara ve kebap çeşitlerinden oluşan kraliyet yemeklerinin de keyfini çıkarabilirsiniz.

    Dördüncü gün!

    Dubai’deki dördüncü günü sadece eğlenceye ayırın! Dubai, yıl boyunca büyük küçük herkesin akınına uğrayan dünyaca ünlü tema parkları ile muhteşem bir eğlence sunuyor. Dünyanın en büyük kapalı eğlence parkı olan Img Worlds Of Adventure, Marvel, Cartoon Network, Lost Valley ve IMG bulvarı olmak üzere dört bölümden oluşuyor. 13 Hollywood filmini içeren Motiongate Park ise Ghostbusters, The Hunger Games, Kung Fu Panda, Shrek and How to Train Your Dragon gibi filmlerin tema ve karakterlerini görme şansı sağlıyor, Dubai Bollywood Parks Bollywood’ta da renkli filmleri, müzikleri, canlı performansları ve temalı restaurantları, sinema klasikleri eşliğinde keşfetmek mümkün. Altı tema adasından oluşan Legoland Dubai ise 60 milyon LEGO parçasından yaratılan 15,000 modele ev sahipliği yapıyor.

    Dubai’deki anılarınıza adrenalin dolu bir son eklemek istiyorsanız yapacağınız şey çok basit: Skydive. Palmiye adalarının eşsiz manzarasında gökyüzünde süzülmeyi kim istemez ki! Yaklaşık 4 kilometre – 13 bin feet yükseklikte, uçaktan gerçekleştireceğiniz Skydive serbest atlayış, size ömür boyu unutamayacağınız bir anı bırakacak.

    Seyahatinizi planlayın

    Türkiye’den Dubai’ye ulaşım, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, Emirates Boeing 777-300ER uçağı ile gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 409 Dolar’dan, Business Class biletler ise 2.181 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.