DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kişiselleştirilmiş ürünler ve modüler mobilyalar 2018’de ön planda olacak

    Kişiselleştirilmiş ürünler ve modüler mobilyalar 2018’de ön planda olacak
    10.12.2017
    A+
    A-

    Dekorasyon dünyasında 2018 yılında öne çıkacak tasarımlar belirlendi. Yeni yılda hayata değer katan tasarımlar dikkat çekiyor.  2018’de tüketicilerin tasarıma dahil olabildiği kişiselleştirilmiş ürünlerin, fonksiyonel ve modüler tasarımların daha fazla ön plana çıkacağını söyleyen Buka Sofa Tasarım ve Proje Direktörü Hans Stöger; maksimalizmi minimalizimle buluşturan mobilyaların tüketicileri beklediğini belirtiyor.

    Dekorasyon dünyası her geçen yıl daha da gelişirken yepyeni tarzlar ve fikirlerle ilerlemeye devam ediyor. Değişen hayatlara ve ihtiyaçlara cevap verebilen modüler mobilyalarıyla ön plana çıkan Buka Sofa’ nın   Tasarım ve Proje Direktörü Hans Stöger; 2018 yılında ön plana çıkacak dekorasyon trendleri hakkındaki bilgileri paylaşıyor.

    Maksimalisti minimalist ile buluşturan yeni trend

    Önümüzdeki yılın trendlerindeki anahtar vurgunun maksimalizmin minimalizimle buluşması olduğunu söyleyen Stöger; birkaç yıldır devam eden endüstiriyel dekorasyon akımının bu yeni tarza dönüşmeye başlayacağını belirtiyor. İki trendin birleşmesine örnek olarak Buka Sofa’nın yeni koltuk ve kanepelerini gösteren Hans Stöger “2018 tasarımlarımız çizgileriyle minimalizme yaklaşıp sadeleşirken, ölçülerindeki büyümeyle maksimalizmle buluşuyor “dedi.

    Metal yüzeylere okside doğal efektler

    İnovatif hayatın getirdiği gereksinimlerle birlikte modüler sistemler ve fonksiyonel mobilyaların öne çıkmasının yanı sıra 2018’ de daha doğal doku ve renk, daha yumuşak çizgilerler ve hayata değer katan tasarımlar trend olacak. Dekorasyonda sıcaklık, samimiyet ve huzur sağlayan ahşap trendinin de devam edeceğini söyleyen Stöger; “Metal yüzeyler okside efektlerle hareketlenerek doğallığa daha yaklaşacak” dedi.

    Mermer trendi devam ediyor kadife güç kazanıyor

    Son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız malzemelerden biri de mermerdi. Soğuk ama karizmatik bir havası olan mermerin özellikle ahşap malzemeyle bir araya gelen sıcak tasarımlarını 2018’de de görmemiz mümkün olacak.

    El yapımı formların ve dokuların 2018’de daha fazla karşımıza çıkacağını belirten Hans Stöger; güçlü doku ve efektlere sahip kumaşların, organik ve deforme desenlerin öne çıkacağını belirtiyor. Son yıllarda moda dünyasında sıkça boy gösteren kadifenin tüm ihtişamı ile evlere de girmeye başladığını hatırlatan Stöger; 2018’de kadife kapitone ve crushlanmış kadife versiyonlarının daha da güçleneceğini belirtiyor.

    Kırmızının baskın gücü

    Hans Stöger “Pantone, Sonbahar- kış döneminde favori renkleri arasında Grenadin olarak isimlendirdiği kırmızının bir tonunu belirlemişti. Dinamik, canlı kırmızı olarak bilinen bu renk modadan dekorasyona kadar pek çok alanda kendini gösterdi. Stöger, tüm sezona ilham veren kırmızı ve tonlarının 2018’de pastel tonlarla bir araya gelerek kozmetik renk paletiyle karşımıza çıkacağını belirtiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.