DOLAR 32,4958
EURO 34,7411
ALTIN 2480,661
BIST 9548,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kıtalararası Buluşma 24 – 27 Nisan 5.Uluslararası “DOMOTEX Turkey” ile Gaziantep’te gerçekleşecek

    Kıtalararası Buluşma 24 – 27 Nisan 5.Uluslararası “DOMOTEX Turkey” ile Gaziantep’te gerçekleşecek
    11.04.2018
    A+
    A-

    24 – 27 Nisan DOMOTEX Turkey, Türkiye’yi dünya halıcılık sektöründe zirveye taşıma vizyonuyla 5’inci kez Gaziantep’te kapılarını açmaya hazırlanıyor. Stant alanları satışlarının şimdiden tamamlandığı fuarda yabancı katılımcı artışının dikkat çektiğini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel; DOMOTEX Turkey, ulusal ve uluslararası potansiyeli ile Türkiye halıcılık sektörünü en iyi şekilde temsil edeceğimiz güçlü bir vitrin olacak” dedi.

    9 Nisan 2018, İstanbul – Ulusal ve uluslararası halıcılık sektörü, 24 – 27 Nisan DOMOTEX Turkey ile makine halısı üretiminin merkezi olan Gaziantep’te tarihi bir buluşmaya hazırlanıyor. Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası işbirliği ile Deutsche Messe A.G’nin iştiraki; Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuar, 24 -27 Nisan tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    24 -27 Nisan DOMOTEX Turkey’in Avrasya bölgesinde makina halısı ve zemin kaplamaları sektörü için öneminin giderek arttığına dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi:

    “Domotex Turkey geçmiş yıllara göre ulusal ve uluslararası katılımda beklentilerin çok üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Fuar alanındaki stantların tamamı şimdiden dolmuş durumda. Bu ilgi Domotex Turkey’nin halı ve zemin kaplama sektörünün uluslararası pazardaki önemini daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Şimdiki hedefimiz ise Domotex Turkey’i Avrasya bölgesinin yanı sıra dünyada lider konuma taşıyarak Türkiye halıcılık sektörünün elde ettiği başarıyı uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmek ve ihracat artışını sürdürülebilir kılmaktır.

    Türk Halıları Dünya’yı Kaplayacak!

    DOMOTEX Turkey, ulusal ve uluslararası katılımcı firmalara Türkiye ve Ortadoğu ile ilişki kurma noktasında birçok avantaj sunuyor. Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında Rusya’dan Kanada’ya geniş bir coğrafyadan birçok ülkeden başvuruda bulunan uluslararası satın alma heyetlerini de ağırlayacak olan DOMOTEX Turkey’i bu yıl önceki yıllardan farklı kılan bir diğer özelliği ise yabancı katılımcı sayısı ve katılımcı ülke çeşitliliği ile de dikkat çekiyor.

    %18’i yabancı, toplam 195 firmanın katılımcı olarak yer alacağı 24 – 27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek “DOMOTEX Turkey” fuarında Türkiye’nin dışındaki katılımcı ülkelerin ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, SırbistanTürkmenistan, Ürdün’den oluştuğuna ve ABD, Sırbistan ve Türkmenistan’ın ilk kez bu yıl katılımcı olduğuna dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi:

    “Dünya halıcılık sektöründe trendleri artık Türk halıları belirliyor. Bunun en iyi göstergelerinden biri Domotex Turkey Fuarı’na olan yabancı ilgisindeki kayda değer artış. DOMOTEX Turkey, 2018’de daha fazla uluslararası katılımcı ve ziyaretçi hedeflerimiz ile Türkiye makina halılarının yeni pazarlara ulaşması noktasında önemli bir rol oynayacak. “Domotex Turkey”i kıtalararası ülkeler açısından da bu derece önemli kılan unsurların başında; Deutsche Messe’nin Türkiye iştiraki, Hannover Fairs Turkey olarak, fuarcılık sektöründeki 70 yılı aşan uluslararası bilgi ve deneyimimiz ile Gaziantep’in gerek kültürel zenginliği ve misafirperver halkı, gerekse bölgenin tüm Avrasya’ya açılan önemli ve stratejik konumu yer alıyor.”

    Bu Kez Podyumda Türk Halıları Olacak!

    Makina Halısı sektöründe yeni nesil ürün ve tasarımların görücüye çıkacağı fuarda bu yıl yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımları ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Fuar kapsamında, ihracatta önemli bir paya sahip olan makine halılarının yanı sıra; Türk kültürünü temsil eden el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, paspas, iplik ve halı makine ve teknolojileri de sergilenecek.

    Sektörün önde gelen dernek ve birlikleri ile birlikte 24 – 27 Nisan tarihleri arasında organize edilecek olan “DOMOTEX Turkey”, Anadolu Delegasyonları programı kapsamında ise mimar, endüstriyel tasarımcı, mobilya üreticisi, yatırımcı, otel, AVM yetkilileri gibi çeşitli sektörlerden karar vericileri de Gaziantep’te bir araya getirecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.