DOLAR 32,3358
EURO 35,1753
ALTIN 2244,63
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kızılcahamam neden Davos olmasın?

    Kızılcahamam neden Davos olmasın?
    04.01.2018
    A+
    A-

    Kolejli İşadamları Derneği (KİD) Başkanı Hakan Çınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti.

    KİD Başkanı M. Hakan Çınar, Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Topkaya, Mehmet Ali Ertuğrul, Serhat İpek, Uğur Çimen ve Hüseyin Gazi Toraman; Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Toplantıda, Ankara’nın fuar ve sağlık turizm olması için neler yapılabileceği vurgusu yapıldı. Birçok KİD üyesinin aynı zamanda ATO üyesi de olduğunu anlatan M. Hakan Çınar “Türkiye ve dünyada faaliyet gösteren birçok firmanın üyelerimiz olduğunu belirtmek isteriz. Bu zamana kadar Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) ile dirsek teması kurarak ‘Direkt Uçuşlar’ gibi konularda çözüm odaklı çalışmalar yürütmeye çalıştık. Amacımız Ankara kökenli bir STK olarak Başkentimizin hak ettiği değere kavuşması” dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran ise Ankara’nın ciddi bir sağlık turizmi, ticaret ve sanayi hacmi olduğuna vurgu yaparak “Ankara bu değerleri ile şu an hak ettiği yerde değil. Hiçbir özelliği olmayan Davos, zirveye ev sahipliği yapabiliyor. Kızılcahamam bir Davos olamaz mı?” ifadelerini kullandı. Baran, Ankara’nın kalkınması için yapılması gereken her çalışmada STK’lar ile işbirliği içerisinde olacaklarının altını çizdi.

    Newyork’a Direkt Uçuş İstiyoruz

    Konulan direkt uçuşlar noktasında hala eksiklikler olduğunu kaydeden KİD Başkanı M. Hakan Çınar “Gelişmeleri yakından takip eden ve atılması gereken adımları sık sık dile getiren bir STK olarak; bu durumun yeterli olmadığı görüşündeyim. Ankara yarattığı ticaret hacmi ile atılan adımlardan daha fazlasını hak ediyor. KİD bu bilinçle yıllardır direkt uçuş konusunu gündeminde tutuyor. Ankara’dan Newyork’a direkt uçuş olması şart” dedi. ATO Başkanı Baran ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımıza konuyu ifade ettiğimizde, Ankara’da 3 günde 17 sefer vardı. Berlin, Frankfurt, Viyana da seferler başladı. Şimdi hiç uçulmamış Amsterdam ve Londra’ya sefer koymak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

    “Havaalanında yapılan hata, fuar alanında yapılmamalı”

    Fuar alanı sıkıntısını da gündeme getiren KİD Yönetim Kurulu, Başkent’in turizminin ve ticaretinin gelişmesininin direkt uçuşlara ve fuar alanına bağlı olduğunu kaydetti. Fuar sorununun en geç yıl sonuna kadar çözüleceğini söyleyen Gürsel Baran “Zamanında Ankara’nın kuzeyine havaalanı yapılarak hata yapılmış. Ankara’ya gelen ziyaretçilerde uzaklık ve ulaşım konusunu sık sık gündeme taşıyor. Biz bu hatanın yinelenmesini ve fuar alanının Akyurt’ta olmasını doğru bulmuyoruz. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ilettik. Birçok ülkeye bakın fuar alanları Başkent’in merkezinde bulunur. Bu noktada bir çalışma yapılmalı. Gelen ziyaretçiler sadece Akyurt’a sıkıştırılmamalı. Bu ziyaretlerden Ankara’nın esnafı, taksicisi herkes kazanmalı” vurgusu yaptı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.