DOLAR 32,5852
EURO 34,8042
ALTIN 2513,384
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kocaeli Devlet Hastanesi’nin 2 yıl süren inşaatı 2 dakika 22 saniyede anlatıldı

    Kocaeli Devlet Hastanesi’nin 2 yıl süren inşaatı 2 dakika 22 saniyede anlatıldı
    09.05.2018
    A+
    A-

    Kocaeli Devlet Hastanesi’nin 2 yıl süren inşaatı time lapse tekniği ile görüntülendi. 2 yıllık inşaat süreci 2 dakika 22 saniyede anlatıldı.

    100 BİNDEN FAZLA FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

    TOKİ tarafından yeniden inşa edilen Kocaeli Devlet Hastanesi binasının inşaatının çekimlerini Time Lapse Türkiye gerçekleştirdi.

    Time Lapse Türkiye ekibi, inşaatın çevresine 2 adet 4K çözünürlüğünde profesyonel fotoğraf makinesi yerleştirdi ve 2 yıl boyunca inşaatı fotoğrafladı.

    Elde edilen 100 binden fazla 4K çözünürlüğündeki fotoğraf elden geçirildi, elendi ve birleştirilerek bir video ortaya çıkarıldı.

    Böylece 2 yıl süren inşaat süreci 2 dakika 22 saniyelik bir videoyla anlatılmış oldu.

    YURTDIŞINDAKİ İNŞAAT TIME LAPSE VİDEOLARINDAN ÇOK DAHA İYİ

    Time Lapse Türkiye Genel Müdürü ve Türkiye’deki inşaat sektörünü time lapse tekniği ile tanıştıran time lapse uzmanı Tolga Akbaş, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin time lapse videosunun, yurtdışındaki benzer örneklerinden çok daha ileri seviyede olduğunu söyledi.

    İyi bir time lapse videosu oluşturmak için fotoğrafçılık bilgisi olması gerektiğini belirten duayen isim, “Birçok inşaat şirketi yöneticisi time lapse çekimini güvenlik kamerasıyla yapmaya çalışıyor ve işi bilgi işlem departmanına yıkıyor. Halbuki bu iş fotoğrafçılık işi. Fotoğrafçılık bilgisi, ışık bilgisi gerektiriyor. Hatta bunlar da yetmiyor, tecrübe gerekiyor.” şeklinde konuştu.

    TOKİ ÖNCÜ GÖREV ÜSTLENDİ

    İnşaatların time lapse tekniği ile görüntülenmesinin çok yeni bir teknoloji olduğunu belirten Akbaş, inşaat firması sahipleri ve çalışanların birçoğunun bu teknikten habersiz olduğunu ifade etti.

    TOKİ’nin bu anlamda öncü bir görev üstlendiğini belirten Akbaş, “TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu konudaki en vizyoner kişilerden biri. Biz bu tekniği anlattığımızda neredeyse lüks konut üreticileri bile Time Lapse tekniğine ilgi göstermemişti. “Ne işimize yarayacak?” mantığı vardı. Ancak Ergün bey büyük ilgi duydu ve hemen başlanmasını istedi” dedi.

    BÜYÜK PROJELERDE TIME LAPSE MECBURİ OLMALI

    Kocaeli Devlet Hastanesi time lapse videosunun sadece inşaat sektörü değil, kamu açısından da önemli bir örnek olduğunu ifade eden Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü;

    “Türkiye’de çok büyük projeler yapılıyor. Time lapse bir anlamda arşivdir. Gelecekte bu projeleri anlatırken bu videoları arayacağız. Ancak maalesef birçok projede bu teknik uygulanmadı. Bize göre özellikle büyük projelerde bu tekniğin uygulanması mecburi olmalı”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.