DOLAR 32,5629
EURO 34,703
ALTIN 2501,406
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koçtaş evi için üretenlerle Maker Fair’de buluştu

    Koçtaş evi için üretenlerle Maker Fair’de buluştu
    31.10.2017
    A+
    A-

    Koçtaş, 27 – 29 Ekim’de Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen 3. İstanbul Maker Faire etkinliğinde yaşam alanları için üret, onar, paylaş ruhuna gönül verenleri, ‘Kendin Yap Vagonu’nda ağırladı. Kendin Yap Vagonu’na gelenler, 3 gün boyunca Onaranlar Kulübü işbirliğiyle düzenlenen anahtarlık, saat, kumbara ve robot yapımı atölyelerinde hayal ettikleri ürünleri kendileri üretti.

    Evini çok seven, onu güzelleştirmek için emek harcayanların mağazası olan Koçtaş, ‘Kendin Yap’ kültürünü benimseyen yetişkin ve çocukları, 27-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen 3. İstanbul Maker Faire etkinliğinde ‘Kendin Yap Vagonu’nda ağırladı. Dünyada ilk 2006 yılında Amerika’da gerçekleştirilen ve maker hareketinin en önemli buluşma noktası olan Maker Faire’de; üretmeyi seven mucitlerden mühendislere, öğrencilerden kendin yap ruhunu taşıyan amatörlere kadar herkes tek bir çatı altında buluştu.

    Koçtaş’ın, üretmeye ve onarmaya teşvik eden gönüllülerden oluşan Onaranlar Kulübü işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Kendin Yap Vagonu’, 7’den 70’e tüm ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Ahşap malzemelerle marangozhaneyi andıran bir üretim merkezine dönüştürülen vagonda, 3 gün boyunca geri dönüştürülebilir malzemelerden ‘evimize anahtarlık’, ‘odamıza saat’, ‘atıktan robot’ ve ‘kavanozdan kumbara’ yapımı atölyelerinde maker eğitmenler eşliğinde evleri güzelleştirecek yaratıcı ürünler tasarlanarak üretildi.

    Bu yıl İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen ‘’Maker Faire’’ etkinliğinde çocuklar ve yetişkinler hayallerindeki tasarımları Koçtaş ve Onaranlar Kulübü birlikteliğiyle eğlenceli bir atölyede üretme fırsatına sahip oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.